Ειλικρινά δεν γνωρίζω, εάν στην προεκλογική περίοδο του 2014 και μέσα στο γενικότερο κλίμα ευφορίας και υποσχέσεων ρώτησε κανείς από τους επιφανείς υποστηρικτές της την σημερινή,-και ήδη απερχόμενη κατά δήλωση της- δημοτική αρχή ποιές είναι οι θέσεις και οι απόψεις της για το λιμάνι της Καρπάθου ή αν κανείς σκέφθηκε ότι είχαν εκφραστεί στο παρελθόν με τις αποφάσεις του 2006, καθώς συμμετείχε σ εκείνο το ΔΣ που έλαβε εκείνες τις άστοχες αποφάσεις.

Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και έχουν όνομα και επώνυμο καθώς και κρίσιμο χρόνο τέλεσης της λανθασμένης επιλογής.

Η πολιτική ευθύνη δεν μπορεί να διαχέεται, να ετεροχρονίζεται ή να μεταβιβάζεται στις υπηρεσίες και τους αναδόχους ή ακόμα και στους “αντιπάλους”!

Μιχάλης Χανιώτης

Κάθε τέτοια απόπειρα μόνον στους πρωταιτίους παρέχει ελαφρυντικά. Η άστοχη επιλογή “ετελέσθη” το 2006 αν προσπαθούμε να την επεκτείνουμε σε χρόνο και σε πρόσωπα, πολλά θα είχα να ρωτήσω τους “κρίνοντες” και “επαίοντες”.

Το βασικό και κυρίαρχο σήμερα είναι να διορθωθούν τα ημαρτημένα του παρελθόντος και να προκύψει ΒΙΩΣΙΜΗ και ΕΦΙΚΤΗ λύση.

Η επεξεργασία μιας τέτοιας πρότασης είναι το ζήτημα και επ’ αυτού είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, την διαβούλευση και την συνεργασία με όσους έχουν ανάλογες θέσεις και απόψεις.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΝΙΩΤΗΣ