Με τις εφαρμογές της υπερσύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας στην Ελάχιστα Τραυματική Χειρουργική να πρωτοστατούν ως κεντρικό θέμα, πραγματοποιήθηκε φέτος με μεγάλη επιτυχία το 26ο Διεθνές Συνέδριο Λαπαροενδοσκοπικης Χειρουργικής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ενδοσκοπικής Χειρουργικής (European Association of Endoscopic Surgery), “EAES2018”, στο Λονδίνο, στις 30 Μαΐου με 1 Ιουνίου, 2018.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Μιχ. Κωνσταντινίδης

Τα λαπαροσκοπικά συστήματα 3D, τα χειρουργεία σε εικονικό περιβάλλον, η λεπτομερής 4Κ απεικόνιση, τα νέα ρομποτικά συστήματα da Vinci Xi και Senhance, και μια ανανεωμένη φαρέτρα “έξυπνων’ εργαλείων και χειρουργικών υλικών, ήταν μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα θέματα επιστημονικών ανακοινώσεων αλλά και εκθεμάτων του συνεδρίου.

Ο Δρ Κ Μ Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, Διευθυντής Γενικής, Βαριατρικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής και Επιστημονικός Διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Adjunct Professor of Surgery of Ohio State University, USA, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών και οι συνεργάτες του συμμετείχαν με εργασίες που αποδεικνύουν τον τρόπο μελέτης, σχεδιασμού και εκτέλεσης των ρομποτικών επεμβάσεων με την πλέον σύγχρονη αεοροδιαστημική τεχνολογία ούτως ώστε να υπάρχει το άριστο αποτέλεσμα, μηδαμινός πόνος, αποφυγή μετεγχειρητικων λοιμώξεων και συμφύσεων, ελάχιστη νοσηλεία, καλύτερα ογκολογικά αποτελέσματα, ταχύτατη ανάρρωση!

Ο Δρ Κωνσταντίνος Μιχ. Κωνσταντινίδης

Όπως δήλωσε ο Δρ Κωνσταντινίδης:
“Αποτελεί μεγίστη τιμή για τους συνεργάτες μου και μένα η ενεργός συμμετοχή στις επιστημονικές δραστηριότητες που γίνονται από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ενδοσκοπικής Χειρουργικής, “EAES”.

Η λαπαροσκοπική, με εμπειρία άνω των 15000 επεμβάσεων και ρομποτική, με εμπειρία άνω των 2000 επεμβάσεων, χειρουργική είναι στα χέρια μας ο ιδανικός τρόπος αντιμετώπισης των περισσότερων χειρουργικών προβλημάτων των ενδοκοιλιακών οργάνων.

Έχουμε ελαχιστοποιήσει τις επιπλοκές και μεγιστοποιήσει τα άριστα αποτελέσματα. Όλες, οι πολλές δεκάδες, εργασίες που έχουμε υποβάλει από το 1ο έως το 26ο συνέδριο της EAES έχουν γίνει αποδεκτές και πάρα πολλές εξ αυτών έχουν βραβευθεί .

Η τεχνική μας για την επίλυση του συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών ή κήλης των αθλητών με ρομποτική τεχνική μπήκε στην κατηγορία των καλύτερων εργασιών υπό μορφή βίντεο πρόσφατα.

Η ρομποτική αποκατάσταση της διαφραγματοκήλης και γαστροοισοφαγικής παλλινδρόμησης, της αχαλασίας οισοφάγου, της βουβωνοκήλης, της κοιλιοκήλης, οι επεμβάσεις για απώλεια βάρους, για όγκους καλοήθεις και κακοήθεις παχέος εντέρου, στομάχου, παγκρέατος, σπληνός, ήπατος, επινεφριδίων και γυναικολογικών οργάνων όπως και η ρομποτική χολοκυστεκτομή δια μέσου μίας τομής αποτελούν για την ομάδα μας επεμβάσεις ρουτίνας από το 2006 με άριστα χειρουργικά αποτελέσματα.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Μιχ. Κωνσταντινίδης

Σημειωτέον, ότι όλες αυτές οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται από την ομάδα μου λαπαροσκοπικά από το 1991, και ρομποτικά από το το 2006, αλλά όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, τόσο εμείς έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς μας. Στόχος πάντα η ελαχιστοποίηση της νοσηλείας, η αποφυγή χειρουργικών λοιμώξεων καθώς και όλων των μετεγχειρητικών επιπλοκών που έχουν σχέση με τις τομές.

Ευχαριστούμε το Ιατρικό Αθηνών και ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο, Δρ Γιώργο Αποστολόπουλο, για τον πλήρη εξοπλισμό μας με υπερσύγχρονη λαπαροσκοπική και ρομποτική τεχνολογία που μας επιτρέπει να πρωτοστατούμε στις εξελίξεις και να βρισκόμαστε συνεχώς ένα βήμα μπροστά.
Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι πολλές δεκάδες χειρουργών από νοσοκομεία όλου του κόσμου μας επισκέπτονται για να παρακολουθήσουν και να μάθουν τις τεχνικές μας.

Η πρόσκληση για επίβλεψη άλλων χειρουργών για να ξεκινήσουν ρομποτική χειρουργική σε μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Ευρώπης και κυρίως της Αγγλίας αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή!”

https://eaes.eu/eaes2018/