Με αφορμή την αναβολή της απόφασης της ΕΣΑΛ επί της πρότασης  του μελετητή κ. Γιαμίν για την επέκταση του λιμανιού στο Γααρόνησο ο κ. Παναγιώτης Χαμουζάς έκανε γραπτά και επώνυμα το παρακάτω σχόλιο:

Παναγιώτης Χαμουζάς: «Άποψη μου, (ως τεχνικός υπάλληλος στο Λιμενικό Ταμείο επί 35 χρόνια),  που υποστήριξα και στο Δ.Σ της Υπηρεσίας είναι ότι, θα είναι εγκληματικό να προχωρήσει ένας τέτοιος σχεδιασμός (αχταρμάς) που θα χαλάσει το λιμάνι παρά θα λύσει το πρόβλημα, αφού θα μπερδέψει την επιβατική – εμπορική και επικίνδυνα φορτία με την τουριστική κίνηση (πράγμα απαράδεκτο) αν μιλάμε για σχεδιασμό – λύση 50 χρόνων.

Πηγάδια Κάρπαθος.Φωτό Δημήτρης Σπανός

Η λύση είναι μία και θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της Καρπάθου.

  1. Επέκταση του υπάρχοντος κεφαλιού του λιμενοβραχίονα κατά 150,00μ. με αμφίπλευρη πρόσδεση δύο Κρουαζιερόπλοιων εσωτερικά και εξωτερικά. Θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως τουριστικός λιμένας, όπου θα μπορεί να εφαρμοστούν οι κανόνες SCHENGEN. Εκτός των άλλων η επέκταση αυτή, θα προστατεύσει από κυματισμούς τα υπάρχοντα εσωτερικά κρηπιδώματα και
  2. Η Κατασκευή νέας αποβάθρας στη θέση Βρόντη, ικανής, να εξυπηρετεί την επιβατική – εμπορική κίνηση  (Ο/Γ –Ε/Γ και Μ/Σ ). θα μεταφέρει την κίνηση εκτός ιστού πόλης.

Οι παραπάνω προτάσεις θα πρέπει  να υποστηριχθούν από τους κατοίκους και φορείς του νησιού ώστε να λυθεί οριστικά, μια για πάντα το πρόβλημα και σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας λιμένων».