ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΦΥΤΕΨΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος μετά από πρόσκληση του Επάρχου Καρπάθου-Κάσου Γιάννη Μηνατσή, επισκέφθηκαν το Επαρχείο συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πηγαδίων στους οποίους διανεμήθηκαν φυτά διαφόρων λουλουδιών τα οποία εστάλησαν από το Φυτώριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στα παιδιά μίλησε ο Έπαρχος για τη σημασία της ημέρας και την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος καθώς επίσης και ο γεωπόνος του Επαρχείου και στη συνέχεια τους διανεμήθηκαν φυτά λουλουδιών για να τα φυτέψουν σε γλάστρες των σπιτιών τους και ειδικά έντυπα για την προστασία του περιβάλλοντος. Αμέσως μετά, με την καθοδήγηση του γεωπόνου τα παιδιά φύτεψαν συμβολικά λουλούδια στον κήπο του Επαρχείου και ζήτησαν να ξανάρθουν να βοηθήσουν στην καθαριότητα και το φύτεμα λουλουδιών στον υπόλοιπο κήπο.

Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Καρπάθου φύτευσαν συμβολικά λουλούδια στον κήπο του Επαρχείου.

ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Υπάλληλοι του Επαρχείου επισκέφθηκαν τα δημοτικά σχολεία και τα Νηπιαγωγεία Πηγαδίων και του Απερίου και μοίρασαν λουλούδια και έντυπα στα υπόλοιπα παιδιά.

Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Καρπάθου φύτευσαν συμβολικά λουλούδια στον κήπο του Επαρχείου.

Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Καρπάθου φύτευσαν συμβολικά λουλούδια στον κήπο του Επαρχείου.

ΣΤΗΝ ΚΑΣΟ

Αντίστοιχη εκδήλωση έγινε και στη γειτονική Κάσο. Ο πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Κάσου και ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Μηνάς Μαλανδρής, επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο του νησιού και μοίρασε στα παιδιά λουλούδια και έντυπα τα οποία είχε στείλει το Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου.

Το Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου ευχαριστεί τον συμπατριώτη μας περιφερειακό σύμβουλο και πρόεδρο της Φυτώριο Α.Ε της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Μιχάλη Μπαριανάκη για την αποστολή των λουλουδιών και των εντύπων κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, καθώς επίσης και το γεωπόνο του Φυτωρίου κ. Νίκο Ρένεση.