Σ’ όποιο μέρος του κόσμου και αν βρεθεί,ο πολύτροπος Έλληνας θα βρει τρόπο να προοδεύσει.

Εκτός από τις επιστήμες, τις τέχνες και την πολιτική οι ομογενείς της Αμερικής προοδεύουν και στις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και άλλες πηγές, η περιουσία των 50 πλουσιοτέρων Ελληνοαμερικανών ανέρχεται σε 64 δισεκατομμύρια δολλάρια, μεταξύ αυτών 22 είναι δισεκατομμυριούχοι.

Οι περισσότεροι είναι παιδιά μεταναστών, αλλά υπάρχουν και αρκετοί πρώτης γενιάς μετανάστες που απένταροι ήρθαν στην Αμερική και με μόνο εφόδιο την θέληση να εργαστούν σκληρά για να επιτύχουν τους σκοπούς και τις επιδιώξεις τους.

Οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες καλύπτουν όλο το εύρος της Αμερικανικής οικονομίας, ασχολούνται με επιχειρήσεις κατασκευής κτιρίων και κατοικιών, πετρελαίου και καυσίμων, περιβάλλοντος και ενέργειας, ναυτιλιακών, υποδημάτων και ένδυσης, επαγγελματικών αθλημάτων και ιπποδρομίων, φαρμακευτικών και ιατρικών συσκευών, ωρολογίων και καλλυντικών, computers και ηλεκτρονικών, διαδικτύου και πληροφορικής, τηλεπικοινωνιακών, διαχείρισης ακινήτων και διαμερισμάτων, τραπεζών και επενδύσεων, διατροφής και οινοπνευματωδών, πολυκαταστημάτων και ασφάλισης.

PΕΤΕΡ ΑΝGELOS, lawyer, από τις Μενετές Καρπάθου.

Κάθε χρόνο, αρκετοί από τους πλούσιους ομογενείς, που δεν ξεχνούν από που ξεκίνησαν για να φθάσουν εκεί που βρίσκονται, διαθέτουν αρκετά εκατομμύρια δολλάρια σε φιλανθρωπικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ιδρύματα, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, μουσεία και μουσικά κέντρα, για διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς: προγράμματα έρευνας για περιβάλλον, υγεία, ελληνικές σπουδές, οικονομία, υποτροφίες και οικονομική βοήθεια σε δεινοπαθούντες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του κοσμου.

Ορισμένοι από αυτούς διαθέτουν μεγάλα χρηματικά ποσά υποστηρίζοντας οικονομικά ένα από τα δύο πολιτικά κόμματα της προτιμήσεως τους. Κατά καιρούς, σε ορισμένους από τους πλούσιους ομογενείς η Αμερικανική Κυβέρνηση εκτιμώντας τις οργανωτικές, διοικητικές και οικονομικές τους ικανότητες, τους αναθέτει αξιόλογες κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως στον Peter Peterson το Υπουργείο Έμπορίου και την προεδρία της Federal Reserve Bank, τον δε Γιώργο Αργυρό διόρισαν πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ισπανία.

Μεταξύ των δισεκατομμυριούχων ομογενών περιλαμβάνονται ο Γιάννης Κατσιματίδης από την Νίσυρο και ο Πήτερ Άγγελος από τις Μενετές Καρπάθου.