Το Chapter HJ-09 AHEPA Πειραιά Themistoklis πραγματοποίησε την ετήσια εκδήλωσή του, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Metropolitan.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν οι:

Μητροπολίτης Προύσης κ.κ. Ελπιδοφόρος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) με θέμα: «Το μέλλον της Χάλκης», Παναγιώτης Τσάκος (εφοπλιστής), Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης (καθηγητής ρομποτικής χειρουργικής) με θέμα: «Ρομποτική Χειρουργική. Αεοροδιαστημική Τεχνολογία Στα Χέρια του Χειρουργού. Παρόν και Μέλλον», Άλφρεντ Μπάριτς (Ύπατος Κυβερνήτης AHEPA Ευρώπης) με θέμα: «Το έργο της ΑΗΕΡΑ», Γιώργος Χατζηνάσιος (συνθέτης-μουσικός) για το έργο του, Βασίλειος Πετκίδης Κυβερνήτης ΑΗΕΡΑ Περιφέρεια 25, η κα. Μαρία Σοφιανού Liaison of Daughters of Penelope Ελλάδος, ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος π. Κυβερνήτης Ευρώπης για την συνεισφορά του στην προώθηση των ιδανικών της ΑΗΕΡΑ, ο κ. Πέτρος Τσελέκος σε αναγνώριση των υπηρεσιών του στην προώθηση των ιδανικών της ΑΗΕΡΑ & ο κ. Εμμανουήλ Τσελέκος σε αναγνώριση των υπηρεσιών του στην προώθηση των ιδανικών της ΑΗΕΡΑ.

Oι τιμηθέντες από το Chapter HJ-09 AHEPA Πειραιά Themistoklis.

Ευχαριστήρια εισήγηση του Κωνσταντίνου Μιχ. Κωνσταντινίδη

Κυρίες και Κύριοι

Μια μεγάλη συγκίνηση με κατακλύζει απόψε για την μεγάλη τιμή που μου κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Chapter HJ-09 Piraeus – Themistoklis της AHEPA να μου απονείμει τιμητική βράβευση.

Όταν έφυγα από εδώ για ειδικότητα στην Αμερική πήρα την Ελλάδα μαζί μου.
Η προσπάθεια για την χειρουργική ειδικότητα στην Αμερική δεν ήταν εύκολη, όμως στάθηκε η σημαντικότερη ίσως απόφαση στην επιστημονική και επαγγελματική πορεία μου. Ήθελα να εκπαιδευτώ άριστα και να γίνω καλός χειρουργός, με γνώσεις και αυτοπεποίθηση. Αυτά όλα μου τα προσέφερε απλόχερα η Αμερική!

Πέρα από τις σπουδές μου, οι ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν στο ακαδημαϊκό και επαγγελματικό περιβάλλον εκεί ήταν μοναδικές. Τις αξιοποίησα με τον καλύτερα δυνατό τρόπο και, για καλή μου τύχη, κέρδισα τεράστια αναγνώριση στον επαγγελματικό μου χώρο.
Παρέμεινα 12 χρόνια στις ΗΠΑ. Η επιλογή μου όμως ήταν να επιστρέψω στην Ελλάδα και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο Έλληνα ασθενή.

Η μεγάλη εμπειρία μου στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, με περισσότερες από 15000 Λαπαροσκοπικές, και πάνω από 2000 Ρομποτικές επεμβάσεις, μου επιτρέπει, εδώ και πολλά χρόνια, να συμμετέχω στην εξέλιξη της επιστήμης μου, αλλά και να διδάσκω τις τεχνικές μου αυτές σε νεότερους συναδέλφους μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πιστεύω ότι η συνεργασία της Χειρουργικής Επιστήμης με την Τεχνολογία και την Πληροφορική, που επετεύχθη στη Λαπαροσκοπική και αργότερα στη Ρομποτική Χειρουργική, αποτέλεσε το πιο γρήγορο μέσο για να μπει η αεροδιαστημική τεχνολογία στη χειρουργική αίθουσα.

Ήδη, χάρη στη ρομποτική, ο χειρουργός μπορεί και έχει τρισδιάστατη απεικόνιση του οπτικού του πεδίου και έχει στα χέρια του εργαλεία που κάνουν κινήσεις καρπού. Οι επεμβάσεις έγιναν αναίμακτες, ανώδυνες, ασφαλέστερες, με καλύτερο αποτέλεσμα.

Όλες σχεδόν οι καλοήθεις αλλά και κακοήθεις παθήσεις των οργάνων της κοιλιάς αντιμετωπίζονται σήμερα από την ομάδα μας στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με την Λαπαροσκοπική και, κατά πολύ καλύτερα, με την Ρομποτική Χειρουργική.

Την βράβευση αυτήν την αφιερώνω σε όλους τους ασθενείς μου που με εμπιστεύτηκαν για να τους κάνω καλά. Η εμπιστοσύνη και η αγάπη τους μαζί με διακρίσεις, όπως η αποψινή, μου δίνουν τεράστια δύναμη για να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος, καλύτερος γιατρός, καλύτερος χειρουργός, καλύτερος Έλληνας στην Ελλάδα και καλύτερος Έλληνας στο εξωτερικό!

Η σημερινή μέρα θα μείνει βαθειά χαραγμένη στην μνήμη μου.

Σας ευχαριστώ και πάλι για την μεγάλη τιμή!

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Πρόεδρο, κ. Παντελή Μαραβέλια και το Διοικητικό Συμβούλιο του Chapter HJ-09 Piraeus – Themistoklis της AHEPA!

Τα λόγια συγκινητικά με νόημα μεγάλο
ένα μονάχα ευχαριστώ δεν λέω τίποτα άλλο!

Ευχαριστώ πάρα πολύ είναι τιμή δική μου
να σας μιλήσω σήμερα για την ρομποτική μου!