Παρουσιάζουμε σήμερα άλλους τρεις καλλιτέχνες που έχουν προσφέρει έργα τους για τη λαχειοφόρο της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου – Animal Welfare Karpathos, τους Γιάννη Χατζηβασίλη, Μηνά Βλάχο και Πάρη Χριστοδούλου.

Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου – Animal Welfare Karpathos πήρε φέτος μια πολύ ιδιαίτερη πρωτοβουλία, στην προσπάθειά της να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους για τις δράσεις της.

Απευθύνθηκε σε καλλιτέχνες του νησιού μας, ζητώντας τους να προσφέρουν έργα τους ως δώρα στη λαχειοφόρο που για πρώτη φορά διοργάνωσε και μάλιστα στα τέλη Αυγούστου έστησε και μια μικρή έκθεση με τα έργα αυτά –την πρώτη εδώ και πολλά χρόνια ομαδική έκθεση καρπάθιων δημιουργών– στο  Althea Boutique Hotel.

Ενόψει της κλήρωσης, που θα γίνει στην Κάρπαθο στις 12 Νοέμβρη, η “ΚAΡΠΑΘΙΑΚΗ” παρουσιάζει αυτές τις μέρες τους καλλιτέχνες που στήριξαν φέτος αυτή την πρωτοβουλία, θέλοντας να συμμετάσχει και εκείνη από τη μεριά της στην ανάδειξη της καλλιτεχνικής παραγωγής του τόπου μας, αλλά και να ευχαριστήσει τους ανθρώπους αυτούς για τη διαρκή συμβολή τους στον πολιτισμό του νησιού μας.

*Τα βιογραφικά των καλλιτεχνών καθώς και το φωτογραφικό υλικό αναδημοσιεύονται από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου – Animal Welfare Karpathos.

Γιάννης Χατζηβασίλης

Ο Γιάννης Χατζηβασίλης γεννήθηκε στην Όλυμπο και προέρχεται από οικογένεια με μακρά παράδοση στις τέχνες (πατέρας του ήταν ο γνωστός λαϊκός καλλιτέχνης Βασίλης Χατζηβασίλης), την οποία συνεχίζουν τόσο εκείνος όσο και τα αδέλφια του Αντώνης και Μανώλης.

Ο ίδιος ασχολείται με τη ζωγραφική και τη γλυπτική.

Έζησε στη Ρόδο, όπου εργάστηκε για σχεδόν 40 χρόνια ως προσωπογράφος, ενώ για μια δεκαετία ασχολήθηκε και με την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών σε κανάλια του νησιού. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Σωματείου Υπαίθριων Ζωγράφων Ρόδου “Ο Απελλής”.

Ως ζωγράφος έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει κάνει και τρεις ατομικές εκθέσεις, στη Στοκχόλμη και τη Ρόδο.

Από το 2009 διευθύνει το αφιερωμένο στον πατέρα του “Μουσείο Βασίλη Χατζηβασίλη” στην Όλυμπο της Καρπάθου. Το 2011 πηρε την πρωτοβουλία να ιδρύσει τον σύλλογο “Η γυναίκα της Ολύμπου”, του οποίου παραμένει πρόεδρος μέχρι και σήμερα. Εδώ και 30 χρόνια βιντεοσκοπεί και διασώζει τα ήθη και τα έθιμα του αγαπημένου του χωριού, της Ολύμπου, δημοσιεύοντας τα μάλιστα τα τελευταία χρόνια στο προσωπικό του κανάλι στο διαδίκτυο.

Ο Γιάννης Χατζηβασίλης προσφέρει για τη λαχειοφόρο της ΦΔΚ το έργο του με τίτλο “Το χάδι”, που έφτιαξε ειδικά για την περίσταση.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τη δουλειά του Γιάννη Χατζηβασίλη στο προφίλ του στο  facebook.

Μηνάς Βλάχος

Ο Μηνάς Βλάχος γεννήθηκε στο Όθος της Καρπάθου το 1956. Πατέρας του ήταν ο λαϊκός οργανοπαίχτης Νίκος Βλάχος και μητέρα του η Καλλιόπη, το γένος Παραγιού.

Επιστρέφοντας το 1984 από την Αμερική, όπου πέρασε αρκετά χρόνια δουλεύοντας, ο Μηνάς είχε συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειαζόταν για να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο: να αφιερωθεί στη ζωγραφική. Την ίδια χρονιά άνοιξε τη γκαλερί “Art Center” στα Πηγάδια της Καρπάθου, την πρώτη στο είδος της στο νησί, και από τότε παραμένει αδιάκοπα δημιουργικός, έχοντας πραγματοποιήσει 13 ατομικές εκθέσεις σε πόλεις της Γερμανίας, της Αυστρίας, της Ιταλίας, αλλά και στην Αθήνα.

Η δουλειά του είναι ιδιαίτερη και αναγνωρίσιμη, ενώ πάνω από σαράντα χιλιάδες έργα του βρίσκονται σήμερα σε όλο τον κόσμο, από την Κίνα μέχρι τη Νότια Αμερική.

Έχει μια κόρη δεκαεννιά χρονών, που ζει με τη μητέρα της στην Αυστρία.

Ο Μηνάς Βλάχος προσφέρει για τη λαχειοφόρο της ΦΔΚ ένα χαρακτηριστικό του έργο, ζωγραφισμένο με ακρυλικά χρώματα σε ξύλο και χαρτόνι, για το οποίο έχει χρησιμοποιήσει επίσης την τεχνική του κολάζ. Διαστάσεις: 42 x 30 cm.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τη δουλειά του Μηνά Βλάχου στην ιστοσελίδα του και τη σελίδα του στο facebook.

Πάρης Χριστοδούλου

Ο Πάρης Χριστοδούλου προσφέρει για τη λαχειοφόρο της ΦΔΚ αυτή τη φωτογραφία, τυπωμένη σε καμβά και τελαρωμένη, σε διαστάσεις 34 x 45 cm.