Προς: Δήμαρχο Καρπάθου
                              κ. Φελλουζή Μιχαήλ

ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΧΑΛΚΙΑΣ

κ.Δήμαρχε

Από την ανάληψη των καθηκόντων μας ως νέα δημοτική αρχή έως και σήμερα, το τμήμα αθλητισμού στο οποίο διατελώ εντεταλμένος σύμβουλος, σημείωσε σημαντικές επιτυχίες, οι κυριότερες των οποίων ήταν:

Α. Η έγκριση άδειας λειτουργίας του δημοτικού γυμναστηρίου, ζητήματος επί δεκαετιών άλυτο.

Β. Η αξιοποίηση της από 2019 προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Δήμου Καρπάθου για δημιουργία αναρριχητικών διαδρομών, κατορθώνοντας μάλιστα τον διπλασιασμό της χρηματοδότησης – επιτυχία με την οποία η Κάρπαθος θα περάσει σε μία νέα εποχή ως τουριστικός προορισμός.

Γ. Η εύρεση λύσης, για σπορά θερμόφιλης ποικιλίας χλοοτάπητα στο δημοτικό Στάδιο Καρπάθου, με την οποία ελαττώνονται κατά 90% περίπου οι απαιτήσεις άρδευσής του, ώστε να εξοικονομηθούν οι περιορισμένοι υδάτινοι πόροι του νησιού μας – συγκεκριμένα εξοικονομούνται 80 – 90 τόνοι νερού ημερησίως.

Δ. Η εκπόνηση μελέτης για προμήθεια και εγκατάσταση ελαστικού τάπητα στίβου στο δημοτικό Στάδιο Καρπάθου (προϋπολογισμού 625.195,60 €) και η επιτυχής έως σήμερα πορεία εργασιών για εξασφάλιση σχετικής χρηματοδότησης.

Αυτός ο αριθμός των κυριότερων μόνο επιτυχιών του τμήματος αθλητισμού όπως και άλλων που βρίσκονται εν εξελίξει (π.χ. εκπονήθηκε μελέτη γηπέδου μπάσκετ για το χωριό της Αρκάσας η οποία θα υλοποιηθεί σύντομα με δωρεές κ.α.) σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, με κάνει να αισθάνομαι ικανοποιημένος καθώς δικαιώνει τόσο εσάς που με επιλέξατε για να συμπορευθώ μαζί σας, όσο και τον Καρπαθιακό λαό ο οποίος το επέτρεψε με την ψήφο του. 

Όμως, σε αυτό το σημείο πρέπει να σας ενημερώσω ότι παραιτούμαι των σχετικών με τον αθλητισμό καθηκόντων μου, για προσωπικούς λόγους, όπως και της θέσεως του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και θα συνεχίσω να υπηρετώ το νησί μας δια των τριών άλλων αρμοδιοτήτων μου.

 Χαλκιάς Ιωάννης

Δημοτικός Σύμβουλος