Mε πρωτοβουλία του Oμίλου και σε συνεργασία με την AHEPA HELLAS και το Δήμο Καρπάθου, φιλοξενήσαμε για πρώτη φορά την Προεδρική Φρουρά στην Κάρπαθο και την έκθεση με τίτλο «Η Ευζωνική Στολή» μέσα από τα 40 έργα του κ. Γιάννη Μυλωνά.

H Α.Ε. η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε την αίθουσα του Ομίλου, όπου ξεναγήθηκε στην έκθεση «Η Ευζωνική Στολή». Μετά την ξενάγηση, της προσφέρθηκε αναμνηστικό δώρο, ως ένδειξη εκτίμησης για την παρουσία της στην Κάρπαθο.

Τιμήσαμε επίσης τον συγχωριανό μας, Υπουργό Εξωτερικών Γεραπετρίτη ΓIώργο και τον ευχαριστούμε για τη δημόσια υπόσχεση του για την «καθιέρωση ημέρας υποχρεωτικής αργίας της 5ης Οκτωβρίου», καθώς ήταν ένας στόχος του σημερινού Δ.Σ του Oμίλου και με την υπόσχεση αυτή βλέπουμε να υλοποιείται το αίτημα που είχαμε υποβάλει με τον ΓΑΣ Μενετών προς το Δήμο Καρπάθου.

Ανταλλάξαμε αναμνηστικά δώρα με τους συνδιοργανωτές της έκθεσης, την Προεδρική Φρουρά καθώς και με τον Σύλλογο Απανταχού Μενεδιατών Καρπάθου και ευελπιστούμε στην δημιουργία μίας μελλοντικής συνεργασίας.

Tην Δευτέρα 7/10 επισκέφθηκαν την έκθεση περισσότερα από 150 παιδιά (από το 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο Πηγαδίων Καρπάθου και το δημοτικό σχολείο Αρκάσας) στα οποία έγινε παρουσίαση της ευζωνικής στολής από τον υπολοχαγό κ. Αθανάσιο Λούλα, τα παιδία είχαν την μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά τους εύζωνες και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Eυχαριστούμε ιδιαίτερα τους γονείς και τους δασκάλους που τα συνόδευσαν.

Το Δ.Σ του Ομίλου μας συμμετείχε στο RUN ΚΑΡΠΑΘΟΣ που διοργάνωσε ο ΓΑΣ Μενετών σε συνεργασία με το Δήμο Καρπάθου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αντώνη Γιαννικουρή για την συμβολή του στην πραγματοποίηση της πρόσκλησης της Προεδρικής Φρουράς, το ξενοδοχείο «Konstantinos Palace» και τον κ. Mιχαήλ Φελλουζή για την δωρεά διαμονή της Προεδρικής Φρουράς, το ΚΤΕΛ Καρπάθου και τον κ. Βασιλαράκη Γεώργιο που μας εξυπηρέτησε δωρεάν με τα δρομολόγια της Προεδρικής Φρουράς και τα εστιατόρια «Ταβέρνα Πέρδικα», «Maxim», «Ελληνικόν», «Ωραία Κάρπαθος» και «Αντάμα» για τα δωρεάν γεύματα που προσέφεραν. Επιπλέον, ευχαριστούμε τον Σύλλογο Απανταχού Μενεδιατών Καρπάθου για το δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν της Προεδρικής Φρουράς, τον κ. Μηνά Αλεξίου, τον κ. Λάζαρο Κοσμά, την κ. Μαρία Χατζηγεωργίου και τον κ. Γιώργιο Σεβδαλή για τις εθελοντικές τους υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Μενετών κ. Νίκο Καλή για την άψογη συνεργασία.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον επικεφαλής της αποστολής της Προεδρικής Φρουράς Πλωτάρχη Μιχαήλ Τζινιέρη, τον Υπολοχαγό Αθανάσιο Λούλα και τους Εύζωνες για την υπομονή τους και την παρουσίαση της Ευζωνικής Στολής και φυσικά, θέλουμε να ευχαριστούμε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και στηρίζετε τις εκδηλώσεις του συλλόγου μας.

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΝΕΤΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”