Ο Δήμος Καρπάθου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την εταιρεία BoatsAdvisor Hub & Events, ανακοινώνει την έναρξη μίας σημαντικής πρωτοβουλίας που στοχεύει στη δυναμική ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί.

Με σκοπό την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Καρπάθου, η πρωτοβουλία περιλαμβάνει ενέργειες και στρατηγικές που θα αναδείξουν τις δυνατότητες του νησιού ως ιδανικού προορισμού για θαλάσσιες δραστηριότητες.

Το έργο περιλαμβάνει την εκπόνηση μελέτης για την υφιστάμενη κατάσταση και τη δημιουργία σχεδίου βιώσιμης ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στον Δήμο Καρπάθου.

Στόχος είναι η σύναψη στρατηγικών συνεργασιών για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων και σκαφών αναψυχής, καθώς και η προώθηση και ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στο νησί.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη της Καρπάθου ως ιδανικού προορισμού για καταδυτικό τουρισμό και θαλάσσια σπορ, όπως το windsurfing και το kitesurfing, συμβάλλοντας στην τουριστική της ανάπτυξη.

Ο Αναστάσιος Κωνσταντάρος, με καταγωγή από την Κάρπαθο και νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ), είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BoatsAdvisor Hub & Events, μιας πρωτοποριακής εταιρείας για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα.

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με περισσότερα από 24.000 μέλη από όλους τους παραγωγικούς κλάδους, υποστηρίζει την επιχειρηματική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των τοπικών επιχειρήσεων, προωθώντας τον τουρισμό και τις επενδύσεις στην περιοχή.

Μέσα από ποικίλες δράσεις, το Επιμελητήριο συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία ενός βιώσιμου περιβάλλοντος για την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού.

Ευχαριστούμε θερμά, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Γ. Πάππου και τη Διοικητική Επιτροπή των επτά μελών του Επιμελητηρίου για την ουσιαστική συμβολή τους στην επίτευξη αυτής της συνεργασίας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την έναρξη αυτής της πρωτοβουλίας και είμαστε βέβαιοι ότι οι μελλοντικές συνεργασίες θα ενισχύσουν περαιτέρω την ανάπτυξη της Καρπάθου και ολόκληρης της Δωδεκανήσου.

Κάρπαθος 17 Οκτωβρίου 2024
Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Μιχάλης Κ. Φελλουζής