Ο Δήμος Καρπάθου συμμετείχε για πρώτη φορά μετά το 2022 στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «TTG TRAVEL EXPERIENCE» στο Ρίμινι της Ιταλίας, με επίσημη εκπροσώπηση από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Αναστάσιο Μηλιό, την Ειδική Σύμβουλο Τουρισμού, Αναστασία Σκούλου και την Εβίνα Παπαμανώλη, μέλος της τουριστικής ομάδας με εμπειρία στις διεθνείς εκθέσεις.

Εβίνα Παπαμανώλη, Αναστάσιος Μηλιός, Αναστασία Σκούλου

Η αποστολή πραγματοποίησε έναν εντατικό κύκλο πάνω από τριάντα συναντήσεων, στοχεύοντας στην ανάδειξη της Καρπάθου ως προορισμού για ειδικές μορφές τουρισμού και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

‘Eγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους επτά αεροπορικών εταιρειών, συζητήσεις με νέα πρακτορεία αλλά παράλληλα με πρακτορεία που ήδη δραστηριοποιούνται στην Κάρπαθο για καλύτερη συνεργασία, καθώς και συζητήσεις με εταιρείες μάρκετινγκ, εκδόσεων και ψηφιακού μάρκετινγκ για την ενίσχυση του προορισμού.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προώθηση της Καρπάθου ως προορισμού για εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, αναρρίχηση, αγώνες δρόμου (Karpathos Run), windsurfing και καταδύσεις, καθιστώντας την Κάρπαθο ιδανική επιλογή για τους μήνες χαμηλής τουριστικής κίνησης.

Παράλληλα, ενισχύθηκε η προβολή της ως μοναδικού προορισμού για γαμήλιες τελετές και ειδικές εκδηλώσεις, που υπόσχεται αξέχαστες εμπειρίες.

Φέτος, ο Δήμος πρωτοτύπησε, επιλέγοντας οικολογικά δώρα από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως τσάντες, στυλό και σημειωματάρια, ενσωματώνοντας παράλληλα σύγχρονες τεχνολογίες NFC και QR codes για άμεση πληροφόρηση.

Αυτή η καινοτόμος προσέγγιση τράβηξε τις εντυπώσεις των εκθετών, τονίζοντας τη δέσμευση της Καρπάθου για αειφόρο και τεχνολογικά προηγμένο τουρισμό.