Συμμετείχαν:  Καραϊτιανός Γιάννης (Κάρπαθος), Βουρεξάκη Κατερίνα (Κάλυμνος), Κολεζάκης Μανώλης (Ρόδος), Ασβεστά Φωτεινή, Ασβεστάς Νίκος (Λέρος), Σκυλλά Καλοτίνα (Κάλυμνος), Φλυτζάνης Νίκος (Κως), Λουκάς Κύκκος (Καστελλόριζο), Κυπριώτου Άρτεμις (Σύμη), Υψηλάντη Διονυσία (Πάτμος), Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη), Χατζόπουλος Χάρης, Χατζηαντωνίου Γρηγόρης (Σ.Α.Δ.Ν.),Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση (18/9/24) μέχρι σήμερα:

2/10: Συμμετοχή Ομοσπονδίας μας στην ημερίδα Δ. Πειραιά για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

4-6/10: 15ο πανελλήνιο συνέδριο Μικρών νησιών στη Μήλο με συμμετοχή προέδρου ΔΣ Ομοσπονδίας μας

5/10: Λειτουργία με αρτοκλασία για τη γιορτή του πολιούχου της Πάτμου Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στο εκκλησάκι Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στην Πλάκα

Οικονομικά θέματα

Αναφέρθηκε η ανάγκη ενημέρωσης των συστεγαζόμενων Σωματείων στη Δωδεκανησιακή Εστία για την εκκρεμότητα καταβολής του ποσού, που τους αντιστοιχεί στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων (κοινόχρηστα, ρεύμα, νερό), από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα.

Επίσης, τέθηκε το θέμα αναπροσαρμογής του  ποσοστού συμμετοχής κάθε συστεγαζόμενου Σωματείου, θέμα το οποίο, θα συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση ΔΣ, στην οποία θα κληθεί να παρευρίσκεται τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος από κάθε Σωματείο.

Θέματα λειτουργίας Δωδεκανησιακής Εστίας:

Λόγω του μεγάλου διαλείμματος της καλοκαιρινής περιόδου, απαιτείται επικαιροποίηση της καταγραφής όσων  λαβάρων και παραδοσιακών φορεσιών Σωματείων, βρίσκονται στη Δωδεκανησιακή Εστία (υπάρχει μια φορεσιά της Πάτμου στο εντευκτήριο Συλλ. Κασίων)

Αναφέρθηκε η έναρξη μαθημάτων χορού κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή, που πρακτικά σημαίνει ότι απογευματινές συνεδριάσεις μπορούν να γίνονται Τρίτη και Τετάρτη.

Εξακολουθεί να εκκρεμεί η εύρεση αποθηκευτικού χώρου για την ασφαλή φύλαξη του Δωδεκανησιακού αρχείου και σε δεύτερη φάση για την καταγραφή και την ψηφιοποίηση όσων εντύπων απαιτείται.

Προγραμματισμός προσεχών δράσεων

Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, έχει αποσταλεί  μια πρώτη καταγραφή δράσεων – εκδηλώσεων για το διάστημα ΟΚΤ 2024 – ΜΑΡ 2025. Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή που στάλθηκε σε όλους τους Προέδρους για την έναρξη της χειμερινής περιόδου 24 – 25, συνιστάται η προσπάθεια συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων και σε κάθε περίπτωση η αποφυγή επικάλυψης, ώστε να ελαχιστοποιείται το ενδεχόμενο περιορισμένης συμμετοχής συμπατριωτών και φίλων.

Έγινε μια αναλυτική συζήτηση για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλίας από την Ομοσπονδία μας για την διατήρηση και για την αύξηση του πληθυσμού των μονίμων κατοίκων στα νησιά μας. Το θέμα είναι σημαντικότατο και αφορά τους απανταχού συμπατριώτες και βέβαια απαιτείται συνεργασία πολλών νομικών προσώπων. Συμφωνήθηκε να γίνει μια αρχή, με την ελπίδα, να μπορέσουμε ως Ομοσπονδία να συμβάλουμε στην επίτευξη ενός πρωταρχικού εθνικού στόχου.