Είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και συνάδελφο μας, κ. Πελοπίδα Λάσκο.

Του αναπτύξουμε τους προβληματισμούς μας και την ανησυχία των συναδέλφων μας σχετικά με το νέο δικαστικό χάρτη και την εφαρμογή του στη νήσο Κάρπαθο και την Ηρωΐκή Νήσο Κάσο.

Υπήρξε μία εποικοδομητική συζήτηση, κατά την οποία εκλάβαμε ως σαφή και ειλικρινή τη διάθεση του να δώσει λύσεις στα ζητήματα που ανακύπτουν από τα νέα δεδομένα στον τομέα της Δικαιοσύνης για τα νησιά μας.

Ζητήθηκε η προσκόμιση υπομνήματος με αναλυτικά στατιστικά στοιχεία τόσο ως προς τον φόρτο εργασίας που καλείται η εκάστοτε Δικαστική Σύνθεση να διαχειριστεί όσο και ως προς τη δυσκολία μετακίνησης των νησιωτών ώστε να παρίστανται στις υποθέσεις τους κατά τις δικάσιμους σε Ρόδο και Κάρπαθο, ενώ δεσμεύτηκε για την παγίωση της δυνατότητας συζήτησης υποθέσεων εξ αποστάσεως στην Κάρπαθο με τα νέα τεχνολογικά μέσα, που παρέχει το Υπουργείο.

Παρά τη δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα μας οφείλουμε να στεκόμαστε αρωγοί με κάθε πρόσφορο μέσο στην υπεράσπιση των συμφερόντων της ακριτικής Ελλάδας, γιατί η καταγωγή δεν έχει μόνο δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Δήμαρχος, Δικηγόρος Αθηνών , ΓΓ ΕΑΝΔΑ

Γεώργιος Μουτσινάς, Δικηγόρος Αθηνών

Ηλίας Κρανιάς, Δικηγόρος Αθηνών