Ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος παρευρέθη στην ετήσια εκδήλωση του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη, προσκεκλημένος του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία διεξήχθη στην Κω, για την βράβευση των επιτυχόντων μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Ο κ. Φραγκάκης απηύθυνε χαιρετισμός τονίζοντας την ευεργετική δράση του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη στις τοπικές κοινωνίες Χάλκης και Κω, αναφέροντας ότι η αξιοθαύμαστη Πατριωτική πρωτοβουλία του Σωκράτη Φανουράκη να διαθέσει την προσωπική του περιουσία προκειμένου να βοηθήσει άριστα παιδιά με όχι μεγάλες οικονομικές δυνατότητες να συνεχίσουν τις σπουδές τους είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων.

Επίσης ο Δήμαρχος εξήρε τους άξιους συνεχιστές του οράματος Σωκράτη Φανουράκη, τον αείμνηστο Καθηγητή Δημήτριο Κρεμαστινό, ο οποίος θαύμαζε την αριστεία, αλλά και το τωρινό Διοικητικό Συμβούλιο υπό την προεδρεία του κ. Κοσμα Σφυρίου, τον κ. Ηλιάδη, τον κ. Βαληνάκη, τον κ. Φάρκωνα και τον κ. Καμπάνη για την συνέχιση του κοινωνικού έργου του Ιδρυτή.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Υψηλάντης, η Έπαρχος Κω – Νισύρου κα. Κωνσταντίνα Σβύνου και ο Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς , οι οποίοι ανέφεραν εκτός των άλλων στους χαιρετισμούς τους την προσωπική σχέση τους με τον Σωκράτη Φανουράκη και ότι πέρα από τα παιδιά το Ίδρυμα στηρίζει ανήμπορους συμπατριώτες μας της τρίτης ηλικίας της Χάλκης και της Κω με το πρόγραμμα περίθαλψης ηλικιωμένων αναξιοπαθούντων μονίμων κατοίκων.

Μετά το τέλος των ομιλιών δόθηκαν οι έπαινοι στους μαθητές που αρίστευσαν.