Με βαθιά συγκίνηση και αισθήματα ευγνωμοσύνης, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς όλους εκείνους που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της φετινής τελετής Αφής της Φλόγας της Αγάπης, στο πλαίσιο της 22ης Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η συμβολική Φλόγα της Αγάπης, που διέσχισε όλη τη χώρα, μετέφερε παντού το μήνυμα της ελπίδας και της αλληλεγγύης, υπενθυμίζοντας σε όλους μας ότι κάθε σταγόνα αίματος μπορεί να χαρίσει ζωή στους συνανθρώπους μας.

Σημαντικό γεγονός της εκδήλωσης ήταν η τιμητική παρουσία του Πασχάλη Κουλούμογλου, παραολυμπιονίκη στην άρση βαρών, ο οποίος με την κατάκτηση της 6ης θέσης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έγινε φάρος δύναμης και αποφασιστικότητας.

Ο Πασχάλης, με το παράδειγμα και την αφοσίωση του στον αθλητισμό και τη ζωή, ήταν ο σημαιοφόρος της φετινής λαμπαδηδρομίας, ενώ του απονεμήθηκε ο Όρκος των Αιμοδοτών, ένα σύμβολο της ανιδιοτελούς προσφοράς που αναγνωρίζει τη μεγάλη του προσφορά και το παράδειγμα του για όλους μας. Ο όρκος αυτός αντικατοπτρίζει την ευθύνη που φέρει κάθε αιμοδότης, να προσφέρει με ανιδιοτέλεια και να προστατεύει τη ζωή του συνανθρώπου του.

Στην τελετή αυτή δεν περιορίστηκαν μόνο στην Αφή της Φλόγας. Τιμήθηκαν επίσης άνθρωποι που με την προσφορά τους ενίσχυσαν το έργο της αιμοδοσίας και της εθελοντικής προσφοράς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας και Ενέργειας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, βραβεύτηκε για τη διαρκή του στήριξη προς τις εθελοντικές οργανώσεις. Ο κ. Διακογεωργίου, με τις πρωτοβουλίες και την αδιάλειπτη προσφορά του, ενίσχυσε την προσπάθεια για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στο νησί της Ρόδου, στηρίζοντας έμπρακτα τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ».

Σε αναγνώριση της αφοσίωσης του, οι αιμοδότες τον τίμησαν με το χρυσό μετάλλιο της αιμοδοσίας, ένα βραβείο που συμβολίζει την ευγνωμοσύνη για τη σημαντική συνεισφορά του στην κοινωνία.

Επιπλέον, η Αδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου «Η Βρυκούς» τίμησε το μέλος της, κ. Κωστή Αντιμισιάρη, για την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του τόσο προς την Αδελφότητα όσο και προς τον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών και των Δωδεκανησίων Αγίων. Η αφοσίωσή του και η ενεργή συμμετοχή του σε κοινωφελείς δράσεις είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο της εκδήλωσης ήταν η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» και της Αδελφότητας Ολυμπιτών Ρόδου «Η Βρυκούς».

Η συνεργασία αυτή, που επισφραγίστηκε με την ανταλλαγή λαβάρων, στοχεύει στην αλληλοϋποστήριξη των δράσεων των δύο συλλόγων, προκειμένου να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους προς την αιμοδοσία, αλλά και προς τη διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα χαράς και ξεγνοιασιάς για όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο λυράρης Νίκος Γιωργάκης, ο λαουτιέρης Μιχάλης Λεντής και ο τσαμπουνιέρης Γιώργος Νικήτας με τη ζωντανή τους μουσική πρόσφεραν μια μαγευτική εμπειρία, γεμάτη παραδοσιακές μελωδίες και χορούς, που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων μας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Αντιδήμαρχο Ρόδου κ. Γιώργο Πάττα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Μάριο Κλωνάρη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσογειακής Αναιμίας, κ. Χρήστο Μανέτα, την Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου, κα Μαρία Βάλλα, το Σύλλογο Ιεροψαλτών Ρόδου και τους Σαμαρείτες του ΕΕΣ για την παρουσία τους καθώς και όλους τους συμμετέχοντες που στήριξαν την εκδήλωση.

Η φλόγα της αγάπης, της αλληλεγγύης και της αιμοδοσίας θα συνεχίσει να καίει στις καρδιές μας, παρακινώντας μας να προσφέρουμε ζωή και ελπίδα σε εκείνους που την έχουν ανάγκη.

Σας ευχαριστούμε όλους που γίνατε μέρος αυτής της σημαντικής προσπάθειας και είμαστε βέβαιοι πως, μαζί, θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον ιερό σκοπό της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού, με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση.