Η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών  Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς και  η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου  τιμώντας την 200η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Ηρωικής Νήσου Κάσου και την 80η επέτειο από τα Ελευθέρια της Καρπάθου συνδιοργάνωσαν εκδηλώσεις στην Η,Ν. Κάσο (5/9) και στην Κάρπαθο (7/9)   με θέμα την «Αξιοποίηση παραδοσιακών Ανεμόμυλων».

ΔΗΜΟΣ Η.Ν. ΚΑΣΟΥ 6/9/2024

Συντονιστής και στις δύο εκδηλώσεις, ήταν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς κ. Γιάννη Φραγκούλης.

Έγιναν δύο παρουσιάσεις από τους εκλεκτούς ομιλητές και συγκεκριμένα:

  • «Η ιστορία του Ανεμόμυλου» από τον κ. Γιώργο Χατζάκη, μηχανολόγο μηχανικό.
  • «Η Κατασκευή και λειτουργία ηλεκτροπαραγωγών ανεμόμυλων στα νησιά του Αιγαίου» από τον κ. Δημήτρη Χρηστάκη, καθηγητή του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.   

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 7/9/2024

  • Κατά την διήμερη παραμονή των ομιλητών και των λοιπών επισκεπτών, που τους συνόδευαν  σε κάθε νησί, υπήρξε η δυνατότητα ουσιαστικής γνωριμίας, ιδιαίτερα μεταξύ των τριών Δημάρχων: Οροπεδίου Λασιθίου (κ. Γιώργος Αθανασάκης), Ηρωικής Νήσου Κάσου (κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος) και Καρπάθου (κ. Μιχάλης Φελλουζής).  

Γραπτά μηνύματα απέστειλαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ κ. Βασίλης Υψηλάντης και  ο Αντιπεριφερειάρχης Απόδημου Ελληνισμού κ. Παντελής Μπουρνιάς, εκ μέρους και του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνου Μουτζούρη.