Στις 19 Σεπτεμβρίου στην Κάρπαθο, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, σε συνεργασία με βραβευμένο σεφ της Ελλάδας.
Ειδικότερα, το φεστιβάλ αναμένεται να αποτελέσει μια μοναδική ευκαιρία για την προώθηση τοπικών προϊόντων του νησιού σε ένα παγκόσμιο κοινό, καθώς ο σεφ μπορεί να ενσωματώσει στα πιάτα του τοπικά υλικά, αναδεικνύοντας τις γεύσεις και τα ποιοτικά προϊόντα της Καρπάθου, κάτι που μπορεί να αυξήσει τη ζήτησή τους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Επιπλέον, το φεστιβάλ μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες που αγαπούν τη γαστρονομία. Η αύξηση των επισκεπτών, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, ενισχύοντας τις επιχειρήσεις τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, και καταστήματα.
Μέσω του φεστιβάλ, η Κάρπαθος μπορεί επίσης να αναπτύξει νέες συνεργασίες με γαστρονομικούς και τουριστικούς φορείς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με σκοπό τον σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων, όπως είναι η δημιουργία θεματικών ταξιδιών ή η προβολή της Καρπάθου σε γαστρονομικές εκθέσεις και φεστιβάλ παγκοσμίως.
Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι, οι τοπικοί σεφ και παραγωγοί, μπορούν να επωφεληθούν από την εμπειρία και τις γνώσεις του βραβευμένου σεφ, μέσω σεμιναρίων και workshops που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του φεστιβάλ, αναδεικνύοντας τα πιάτα και τις γεύσεις του τόπου.
Εξάλλου, η γαστρονομία αποτελεί πολύτιμη πολιτιστική κληρονομιά. Ο τρόπος ζωής ενός τόπου αντανακλάται στο φαγητό και στο ποτό, μέσω της διαδικασίας, αλλά και των αγνών υλικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, δημιουργώντας παράλληλα ταξίδια μνήμης για τους επισκέπτες.
|