Ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος ήταν ομιλητής στο 1⁰ Παγκοσμιο Συνέδριο “Έξυπνα Ελληνικά Νησιά – Ευκαιρίες και Προκλήσεις” το οποίο διεξάγεται στην Ψέριμο 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Φραγκάκης ανέλυσε στους παρευρισκόμενους από όλη την υφήλιο το project της Χάλκης.

Εξήγησε στους συμμετέχοντες τον τρόπο με τον οποίο ένα μικρό νησί της Ελλάδας κατάφερε να γίνει ένα επιτυχημένο παράδειγμα για όλη την Ευρώπη. Ο Δήμος Χάλκης και η κοινωνία του νησιού με ομαδικότητα και απόλυτη συνεργασία δημιούργησαν ένα ελκυστικό περιβάλλον στο οποίο αξίζει κάποιος να πάρει την απόφαση να κατοικεί μόνιμα εκεί.

Ο κ. Φραγκάκης προέτρεψε και άλλες περιοχές της Ελλάδας μας να ακολουθήσουν να βήματα της Χάλκης ώστε σε λίγα χρόνια να ξεκινήσουν ξανά αυτοί οι όμορφοι τόποι της Χώρας μας να αντιστρέψουν το φαινόμενο της εγκατάλειψης και της ερημοποιησης.

Παρόντες στο Συνέδριο ήταν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Βασίλης Σπανάκης, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παππάς, ο Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς και η Δήμαρχος Λήμνου κα. Ελεωνόρα Γεωργά.

Ο κ. Δήμαρχος θέλει να δώσει δημόσια συγχαρητήρια στον φορέα Institute Hellenic Association – IHA, τον Πρόεδρο κ. Βογγόλη και στον πρώην Πρόεδρο κ. Ρίγο και τα μέλη του για την πρωτοβουλία και στους διοργανωτές Δημάρχους Καλύμνου κ. Γιάννη Μαστρόκουκο, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλο και τον Κηφισιάς κ. Βασίλη Ξυπολυτά για την εξαιρετική οργάνωση του Συνεδρίου.

Επίσης ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους καλεσμένους ομιλητές και στους συμμετέχοντες οι οποίοι ταξίδεψαν σε ένα απομακρυσμένο πανέμορφο τόπο της Ελλάδας μας για να καταθέσουν τις πατριωτικές απόψεις τους και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους.