Την 6η Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα της εβδομάδας Παρασκευή και ώρα 11:00 π.μ., παρακαλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχιακό Κατάστημα Καρπάθου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για να μετέχετε στην 28η Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής.

Η οποία θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, σύμφωνα : με τις διατάξεις του άρθρ. 75, του Ν. 3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το άρθρο, 77 του Ν. 4555/2018, και β. σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, όπως προβλέφθηκε η αντικατάσταση της οικονομικής Επιτροπής από τη Δημοτική Επιτροπή, με το άρθρο 9 του Ν. 5056/2023 (Α΄163) σε συνδυασμό με το άρθρο 92 του Ν. 5079/2023 (Α΄215), για τη λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:

1. Προσφυγή στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση του άρθρου 32 Ν.4412/2016 για την πραγματοποίηση του γαστρονομικού φεστιβάλ σε συνεργασία με τον διάσημο μάγειρα «ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ» λόγω αποκλειστικότητας πνευματικών δικαιωμάτων που θα γίνει στις 19/09/2024 στην Κάρπαθο.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής

Μιχαήλ Κων. Φελλουζής

Πίνακας Αποδεκτών: Τακτικά μέλη 1. Πρωτόπαπας Νικόλαος 2. Μανωλάκης Θεοδόσιος 3. Βασιλαράκης Γεώργιος 4. Μανωλάκης Μιχαήλ Αναπληρωματικά μέλη Δημοτικής Επιτροπής: 1. Δημάρχου Θεοχαρούλα 2. Πρωτόπαπας Μηνάς 3. Λουλούδης Χρήστος Χριστοδούλου Αλέξανδρος

Υπηρεσιακοί Παράγοντες 1. Γενικός Γραμματέας Δήμου Καρπάθου 2. Αυτοτελές Γραφείο Νομικής Υπηρεσίας 3. Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών 4. Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών 5. Τμήμα Λογιστηρίου – Προμηθειών και Προϋπολογισμού 6. Τμήμα Εσόδων – Περιουσίας και Ταμείου 7. Τμήμα Περιβάλλοντος 8. Τμήμα Ύδρευσης 9. Τμήμα Προγραμματισμού Απομαγνητοφώνηση CLEVERMEDIA (Απομαγνητοφώνηση).

Κοινοποίηση: Νταργάκης Νικόλαος Ιστοσελίδα του Δήμου Καρπάθου Παρασκευόπουλος

 ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΘΕΜΑ: «ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 32 Ν.4412/2016 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΣΗΜΟ ΜΑΓΕΙΡΑ «ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ» ΛΟΓΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΣΤΙΣ 19/09/2024 ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ».

Σύμφωνα με το άρθρο 206 παρ.1 του Ν.4555/2018: «Δεν απαιτείται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την εκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης δημόσιας σύμβασης έργου, προμήθειας ή γενικής υπηρεσίας. […]»

Σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ.1 περιπτ. στ και ζ του Ν.3852/2010, όπως ισχύει: «Η Οικονομική Επιτροπή είναι συλλογικό όργανο, αρμόδιο για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της οικονομικής και διοικητικής λειτουργίας του δήμου. Ειδικότερα, έχει τις ακόλουθες αποφασιστικές, ελεγκτικές και γνωμοδοτικές αρμοδιότητες: […] στ) Αποφασίζει για την κατάρτιση των όρων, τη σύνταξη των διακηρύξεων, τη διεξαγωγή και κατακύρωση κάθε μορφής δημοπρασιών και διαγωνισμών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αφορούν σε έργα, μελέτες, προμήθειες και υπηρεσίες, καθώς και τη συγκρότηση των ειδικών επιτροπών διεξαγωγής και αξιολόγησης από μέλη της ή ειδικούς επιστήμονες, υπαλλήλους του Δήμου ή δημόσιους υπαλλήλους.

ζ) Ασκεί καθήκοντα αναθέτουσας αρχής κατά το στάδιο που προηγείται της σύναψης των συμβάσεων έργων, μελετών, υπηρεσιών και προμηθειών, ανεξαρτήτως προϋπολογισμού, πλην των περιπτώσεων της απευθείας ανάθεσης, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δημάρχου και αποφασίζει για την έγκριση και παραλαβή των πάσης φύσεως μελετών του δήμου, σύμφωνα με το άρθρο 189 του ν. 4412/2016.»

Σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 32 του Ν.4412/2016: «2.Η διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση μπορεί να χρησιμοποιείται για δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών σε οποιαδήποτε από τις κατωτέρω περιπτώσεις: …… β) εάν τα έργα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες μπορούν να παρασχεθούν μόνον από έναν συγκεκριμένο οικονομικό φορέα για οποιονδήποτε από τους κατωτέρω λόγους: γγ) στόχος της σύμβασης είναι η προστασία αποκλειστικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας ββ) απουσία ανταγωνισμού για τεχνικούς λόγους, Σύμφωνα με το άρθρο 32Α του Ν.4412/2016:

«1.Εξαιρούνται της υποχρεωτικής εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 22, περί κανόνων που εφαρμόζονται στις επικοινωνίες, του άρθρου 36, περί υποχρέωσης χρήσης και λειτουργίας του ΕΣΗΔΗΣ, της παρ. 1 του άρθρου 72, περί εγγυήσεων, και των παρ. 1 έως 4 του άρθρου 79, περί Ευρωπαϊκού Ενιαίου Εγγράφου Σύμβασης, οι ακόλουθες περιπτώσεις του άρθρου 32, περί προσφυγής στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση: α) όπου η δυνατότητα ανάθεσης περιορίζεται σε έναν προκαθορισμένο συμμετέχοντα, σύμφωνα με την περ. β’ της παρ. 2, την παρ. 3, την περ. β’ της παρ. 4 και την παρ. 6, β) όπου η ανάθεση έχει επείγοντα χαρακτήρα σύμφωνα με την περ. γ’ της παρ. 2, ή γ) όπου η συναλλαγή αφορά σε προμήθεια αγαθών που είναι εισηγμένα και αγοράζονται σε χρηματιστήριο εμπορευμάτων σύμφωνα με την περ. γ’ της παρ. 4. 2.Στις περιπτώσεις του άρθρου 32, περί προσφυγής στη διαδικασία με διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, η διαδικασία ανάθεσης της σύμβασης διεξάγεται σύμφωνα με όσα ορίζονται στους όρους της πρόσκλησης, όπου υπάρχει, και η αξιολόγηση των προσφορών μπορεί να γίνεται σε ενιαίο στάδιο με την ανάθεση της σύμβασης.

Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης γίνεται από γνωμοδοτικό όργανο, το οποίο συγκροτείται από την αναθέτουσα αρχή σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 221, περί οργάνων διενέργειας ανάθεσης και εκτέλεσης δημόσιων συμβάσεων, και εισηγείται προς το αποφαινόμενο όργανο για κάθε θέμα που ανακύπτει κατά την ανάθεση της σύμβασης. Ειδικά στην περίπτωση που συντρέχουν οι περιστάσεις της περ. β’ της παρ. 1 ως γνωμοδοτικό όργανο μπορεί να ορίζεται και η αρμόδια υπηρεσία της αναθέτουσας αρχής. γ[…]» \

Σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ.7 του Ν.4412/2016:

«Οι τεχνικές προδιαγραφές καθορίζονται και εγκρίνονται πριν την έναρξη της διαδικασίας σύναψης της σύμβασης κατά το άρθρο 61.»

Ο Δήμος Καρπάθου επιθυμεί να διοργανώσει ένα γαστρονομικό φεστιβάλ στις 19 Σεπτεμβρίου 2024 στον παραλιακό δρόμο του Δήμου Καρπάθου με τον μάγειρα «Άκη Πετρετζίκη» το όνομα του οποίου τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα του ονόματος του, περιλαμβανομένων των συγγενικών και συναφών δικαιωμάτων του, εκπροσωπεί αποκλειστικά η εταιρεία «ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ».

Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπητούς σεφ στην Ελλάδα. Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν κέρδισε τον πρώτο κύκλο του ελληνικού “MasterChef” το 2010, γεγονός που αποτέλεσε την αρχή της επιτυχημένης του καριέρας στον χώρο της γαστρονομίας.

Μετά τη νίκη του στο “MasterChef”, ο Άκης άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, και γρήγορα κέρδισε το κοινό με τον ευχάριστο χαρακτήρα του και τις δημιουργικές του συνταγές.

Έχει γράψει αρκετά βιβλία μαγειρικής, με συνταγές που συνδυάζουν την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με μοντέρνες γεύσεις. Ο Άκης Πετρετζίκης έχει επίσης ιδρύσει τη δική του επιχείρηση, που περιλαμβάνει εστιατόρια, καταστήματα με είδη μαγειρικής και μια δημοφιλή ιστοσελίδα με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής.

Στα social media έχει πάνω από 1.8 εκατομμύρια ακολούθους, οι οποίοι παρακολουθούν τις συνταγές και τα βίντεο του. Το όνομα του είναι συνώνυμο με την ποιότητα και την καινοτομία στη μαγειρική, και συνεχίζει να επηρεάζει τη σύγχρονη γαστρονομία στην Ελλάδα.

Η συνεργασία του Δήμου Καρπάθου με τον Άκη Πετρετζίκη για τη διοργάνωση γαστρονομικού φεστιβάλ προσφέρει σημαντικά οφέλη στην περιοχή:

1. Προβολή και Διαφήμιση της Καρπάθου: Ο Άκης Πετρετζίκης είναι ένας αναγνωρισμένος και δημοφιλής σεφ, με μεγάλη επιρροή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ΜΜΕ. Η συνεργασία αυτή μπορεί να αυξήσει την προβολή του νησιού σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προσελκύοντας επισκέπτες στον νησί.

2. Ανάδειξη της Τοπικής Κουζίνας: Μέσα από το φεστιβάλ, οι παραδοσιακές συνταγές και τα τοπικά προϊόντα της Καρπάθου θα αναδειχθούν και θα γίνουν γνωστά σε ένα ευρύτερο κοινό. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, μέσω της αύξησης της ζήτησης για τοπικά προϊόντα.

3. Ενίσχυση του Τουρισμού: Ένα γαστρονομικό φεστιβάλ μπορεί να λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τουρίστες, ειδικά για εκείνους που ενδιαφέρονται για την τοπική κουλτούρα και γαστρονομία. Η συνεργασία με ένα διάσημο σεφ όπως ο Άκης Πετρετζίκης προσδίδει επιπλέον κύρος και αυξάνει την πιθανότητα επιτυχίας του φεστιβάλ.

4. Εκπαίδευση και Εμπειρίες για τους Κατοίκους: Ο Άκης Πετρετζίκης μπορεί να προσφέρει σεμινάρια ή μαθήματα μαγειρικής κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, προσφέροντας στους κατοίκους της Καρπάθου την ευκαιρία να μάθουν από έναν καταξιωμένο σεφ. Αυτό μπορεί να ενισχύσει τις γνώσεις τους και να τους δώσει νέες ιδέες για την εξέλιξη της τοπικής γαστρονομίας.

5. Πολιτιστική Ανάπτυξη: Το φεστιβάλ μπορεί να λειτουργήσει ως σημείο αναφοράς για την πολιτιστική ζωή της Καρπάθου, συνδυάζοντας την παράδοση με τη μοντέρνα κουζίνα και δημιουργώντας ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός που θα ενισχύσει την ταυτότητα του νησιού.

Με υπεύθυνη δήλωση του ο κ. Γεώργιος Ευλάμπιος (Άκης Πετρετζίκης) μας ενημερώνει ότι, τα αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα του ονόματος του, περιλαμβανομένων των συγγενικών και συναφών δικαιωμάτων του, εκπροσωπεί αποκλειστικά η εταιρεία «ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ».

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή με αριθμ. πρωτ. 20087/02-09-2024, η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 18.600,00€.

Στους ΚΑΕ 15.6474.0002 του προϋπολογισμού 2024 έχει εγγραφεί πίστωση 30.000€, για την διοργάνωση σειράς φεστιβάλ, δραστηριοτήτων-γαστρονομίας και παράδοσης.

Με την ΑΑΥ 375/02-09-2024 , αποφασίστηκε η έγκριση της δαπάνης ποσού 18.600,00€ και η διάθεση της ανωτέρω εγγεγραμμένης πίστωσης στον προϋπολογισμό πιστώσεων. Παρακαλείται η επιτροπή να αποφασίσει σχετικά με την προσφυγή στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, για την ανάθεση της ανωτέρω σύμβασης λόγω αποκλειστικής εκπροσώπησης του μάγειρα ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ στην εταιρία με την επωνυμία «ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ»., Διεύθυνση: Τασοπούλου 2 & Ελβετίας 16, Αγία Παρασκευή ΤΚ 15342 ΑΦΜ 800541771-Δ.Ο.Υ ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΤΗΛ.6945564700,τη διάθεση της πίστωσης από τον ανωτέρω ΚΑΕ,την έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών, τον καθορισμό των όρων της διαπραγμάτευσης και τον ορισμό της αρμόδιας Επιτροπής (Αποφ. ΔΕ 22/2024) ως αρμόδιου γνωμοδοτικού οργάνου.

Λαμβάνοντας υπόψη: – τις διατάξεις του άρθρου 206 του Ν.4555/2018 – τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν.3852/2010 – τις διατάξεις του Ν.4412/2016 και ιδίως τα άρθρα 32 και 32Α – τις τεχνικές προδιαγραφές της υπηρεσίας – την πίστωση στους ΚΑΕ 15.6474.0004 του προϋπολογισμού 2024 ποσού 18.600,00€. – την ΑΑΥ 375/02-09-2024 απόφαση ανάληψης υποχρέωσης, – την υπεύθυνη δήλωση αριθ.πρωτ.19272/05-08-2024 του Γεώργιου Ευλάμπιου Πετρετζίκη ότι η ανωτέρω εταιρεία έχει την αποκλειστική εκπροσώπηση των πνευματικών του δικαιωμάτων.

ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ

1.Την προσφυγή στην διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την αμοιβή του διάσημου μάγειρα ΑΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ για την συμμετοχή του στην εκδήλωση διοργάνωσης Γαστρονομικού φεστιβάλ στην Κάρπαθο , στις 19 Σεπτεμβρίου 2024 στο Παραλιακό δρόμο των Πηγαδίων Καρπάθου λόγω αποκλειστικών πνευματικών δικαιωμάτων του ονόματος του.

2.Την διαπραγμάτευση της ανωτέρω υπηρεσίας, με την εταιρεία «ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν.4412/2016, η οποία είναι αποκλειστικός εκπρόσωπος των πνευματικών δικαιωμάτων του Άκη Πετρετζίκη

3. Εγκρίνει την αριθ. Πρωτ. 20087/02-09-2024 τεχνική περιγραφή της υπηρεσίας για την διοργάνωση του γαστρονομικού φεστιβάλ στην Κάρπαθο στις 19 Σεπτεμβρίου 2024 στον παραλιακό δρόμο Πηγαδίων Καρπάθου.

4. Καθορίζει τους όρους της πρόσκλησης της διαπραγμάτευσης για την ανωτέρω εκδήλωση σύμφωνα με την μελέτη αριθ. Πρωτ. 20087/02-09-2024 τεχνικής περιγραφής. 5. Προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή επιτάχυνση της διαδικασίας, ορίζει την Επιτροπή που ορίστηκε με την αριθ.22/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής, ως αρμόδιο γνωμοδοτικό όργανο για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και την εισήγηση για κάθε θέμα που ανακύπτει κατά την ανάθεση της σύμβασης.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ ΣΟΦΙΑ

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ