Στη ΒΩΛΑΔΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ, όπως κάθε χρόνο,  θα εορταστεί με κάθε λαμπρότητα, επί τριήμερο , 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΠΛΑΓΙΑ ( Γενέσιον Υπεραγίας Θεοτόκου) με Εσπερινό την Παραμονή (7/9).

Θα ακολουθήσει δείπνο μετά μουσικής και χορό, ανήμερα της Εορτής (8/9) Όρθρος και Θεία Λειτουργία για την μεγάλη Εορτή της Χριστιανοσύνης, πλούσιο τραπέζι με πολύ κρασί, φρούτα και γλυκά και στην συνέχεια, μετά τις επισκέψεις στα σπίτια του χωριού θα ακολουθήσει γλέντι και χορός, μέχρι πρωίας.

Τη δεύτερη ημέρα της Εορτής, η οποία είναι αποκλειστικά για τους χωριανούς, θα γίνει Εσπερινός με Δέηση προς την Παναγία και θα ακολουθήσει πλούσιο δείπνο με ορεκτικά, φαγητά, φρούτα και άφθονο Βωλαδιώτικο κρασί από τις περιοχές ΠΙΝΙ και ΛΑΣΤΟ και θα ακολουθήσει γλέντι και χορός, μέχρι τα ξημερώματα, οπότε κλείνει ο τριήμερος πανηγυρικός Εορτασμός με καντάδα μέσα στα στενά του χωριού, ως είθισται!!

Τέλος, θεωρείται το καλλίτερο και πλουσιότερο πανηγύρι του νησιού, που γίνεται κάθε χρόνο στην φιλόξενη ΒΩΛΑΔΑ μας, η οποία δεσπόζει στο Κέντρο της Καρπάθου!!

Χρόνια πολλά σε όλους!!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΣΤΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ