Την Κυριακή 01/09/2024 θα γίνουν τα εγκαίνια της πολύ σπουδαίας έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Μετά τη Φωτιά” και μια βιντεοπροβολή με τίτλο “Μνήμες Φλεγόμενες” στο Κατάλυμα Γαλλίας.

Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων ανοίγεται σε μη Ρόδιους καλλιτέχνες, για να αποτυπώσει με βαθιά συναισθηματική φόρτιση τις τραγωδίες που συγκλόνισαν τις περιοχές της Ρόδου, του Έβρου και της Εύβοιας.

Η Έκθεση Φωτογραφίας είναι σύμπραξη του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης με το Εργαστήριο Φωτογραφίας της Νίκης Σπάρταλη, με την επιμέλεια του Νίκου Κασέρη και του Μιχάλη Μπολιάκη.

Ταυτόχρονα θα γίνει μια προβολή βασισμένη σε φωτογραφίες και βίντεο του Νίκου Κασέρη από τις μεγάλες πυρκαγιές της Ρόδου του 2008 και του 2023, με κείμενα της δημοσιογράφου Μαριέττας Γαβριλιώτη. Το μοντάζ και την καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβε ο σκηνοθέτης Αλέξανδρος Λουιζίδης. Την παρουσίαση θα κάνει η δημοσιογράφος Ελευθερία Πελλού.

Χορηγός τεχνικής υποστήριξης είναι ο Χρήστος Φωτούδης.

Η προβολή είναι αφιερωμένη στο νησί της Ρόδου, στους εθελοντές και στις πυροσβεστικές δυνάμεις επίγειες και εναέριες με τις ευχαριστίες όλων μας.

Κατάλυμα της Γαλλίας.
Ώρα έναρξης των εγκαινίων 19:00 01/09/2024).
Ώρες λειτουργίας καθημερινά 10:00-13:00 & 18:00-20:00.
H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 10/09/2024
Η είσοδος σε όλες της εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερη

Η Συντονιστική επιτροπή του Φεστιβάλ