Η κ. Ελένη Λειμώνα-Τρεμπέλα πέρασε την χθεσινή ημέρα στην Όλυμπο, όπου περιηγήθηκε τα γραφικά σοκάκια του χωριού και επισκέφθηκε κάποια από τα αξιοθέατα του.

Είχε συναντήσεις μικρής διάρκειας με τον κ. Ιωάννη Πρεάρη, τον μοναδικό κατασκευαστή παραδοσιακών υποδημάτων του χωριού, και τον παπα-Γιάννη Διακογεωργίου, με τον οποίο συζήτησε για την ιστορία της Ολύμπου και την αρχιτεκτονική του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταξιωμένη μελετήτρια με το πλούσιο ερευνητικό έργο, συνταξιούχος καθηγήτρια Πολυτεχνείου, έχει σχεδιάσει εξολοκλήρου και επιβλέψει την ανέγερση σημαντικών ναών στην Ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης ενδελεχώς με τη μελέτη των ανεμόμυλων των νησιών του Αιγαίου Πελάγους.


Ο Δήμος Καρπάθου είχε την τιμή να επανεκδώσει τη Διδακτορική Διατριβή της κ. Λειμώνα-Τρεμπέλα “Το Λαϊκό Καρπάθικο Σπίτι”, στην οποία έχουν καταγραφεί, σχολιαστεί και αποτυπωθεί σε σχέδια όλοι οι αρχιτεκτονικοί τύποι Καρπάθικων κτισμάτων.   

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την ίδια τη συγγραφέα, το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 6:00 μ.μ, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας περιμένουμε!