Η ψυχή της Ολύμπου Καρπάθου είναι βαθιά ριζωμένη στην παράδοση, τη χαρά και την αυθεντικότητα των γλεντιών που προσφέρουν μοναδικές στιγμές συναναστροφής και συναισθημάτων.

Η Αδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου «Η Βρυκούς» έχει αποδείξει επανειλημμένα την αφοσίωση της στη διατήρηση και προβολή αυτής της παράδοσης, οργανώνοντας εκδηλώσεις που ενώνουν τους συμπατριώτες μας και κρατούν ζωντανή την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά.

Χθες, στο Μέγαρο της Ολύμπου, είχαμε την τιμή να ζήσουμε μια από αυτές τις αξέχαστες στιγμές, σε ένα παραδοσιακό γλέντι γεμάτο μουσική, χορό και χαρά.

Για την μοναδική αυτή εκδήλωση θέλουμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στους οργανοπαίκτες, τα μέλη μας και τους συμμετέχοντες, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους οργανοπαίκτες : Γιάννη Κατινιάρη, Μανώλη Σοφίλλα, Μιχάλη Κωστάκη, Νίκο Κοντονικόλα, Μηνά Μιχαϊλίδη, Γιώργο Νικήτα, Μανώλη Ορφανό, Κώστα Μηνά Λεντή, Μανώλη Πύργο, Μανώλη Κοντονικόλα και Κώστα Β. Χηράκη καθώς και τους Μαρία Μπαλάνου, για τους λουκουμάδες που προσέφερε, τους Αντώνη Μιχ. Κωστάκη (Α’ Αντιπρόεδρο ΑΟΡ), Άννα Καρανικόλα, Κωστή Αντιμισιάρη, Ηλία Διακομανώλη και Μαρία Καζούλη, των οποίων ο συντονιστικός και οργανωτικός ρόλος ήταν καθοριστικός για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Τέλος εκφράζουμε την αγάπη μας και τις ειλικρινείς ευχές μας, στον ιερέα του χωριού μας, να τον έχει ο Παντοδύναμος καλά, παπά Γιάννη Διακογεωργίου, που με το πάθος και την αγάπη του για την παράδοση, αλλά και τη γενναιόδωρη προσφορά του να παραχωρήσει την αίθουσα έβαλε το θεμέλιο λίθο της επιτυχίας αυτής της βραδιάς.

Πάνω απ’ όλα όμως εκφράζουμε την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας στη νέα γενιά, το δυναμικότερο και ποιο ελπιδοφόρο κύτταρο της αδελφότητας μας, που με το κέφι, το μεράκι και το μεράκι συνεχίζουν να κρατούν ζωντανό το έργο των προγόνων μας.


Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τα παιδιά μας και ευχόμαστε να συνεχίσουν με το ίδιο πάθος να μας προσφέρουν πολλές ακόμη τέτοιες όμορφες στιγμές στο μέλλον, τιμώντας την παράδοση του τόπου μας.

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ολυμπιτών Ρόδου «Η Βρυκούς»

Αντώνης Μηνά Κωστάκης