Για δεύτερο χρόνο λειτουργεί στον εκθεσιακό χώρο της “ΟΜΟΝΟΙΑΣ” Απερίου η ιστορική έκθεση ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ – ΙΣΤΟΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Μιχάλης Μικρός – Μικροπανδρεμένος, ιστορικός ερευνητής

Η Έκθεση την οποία επιμελήθηκε και παρουσιάζει στους επισκέπτες κατά τη θερινή περίοδο ο ιστορικός ερευνητής Μιχάλης Μικρός – Μικροπανδρεμένος είναι μια περιήγηση στην Μυθολογία, την Προϊστορία και την Ιστορία της Καρπάθου μέσα από καλαίσθητους πίνακες που είναι αναρτημένοι με χρονολογική σειρά. Οι πρωτότυπες εικόνες και τα συνοδευτικά κείμενα, γραμμένα Ελληνικά και Αγγλικά δίνουν στον επισκέπτη μία σύντομη αλλά περιεκτική ενημέρωση της διαδρομής του νησιού από τους μυθολογικούς χρόνους μέχρι τη σύγχρονη εποχή.

Η ΄Εκθεση δημιουργεί ήδη νέα δεδομένα στην επισκεψιμότητα του χωριού. Καταγράφει επαινετικά σχόλια που αποτυπώνονται στο βιβλίο επισκεπτών και θεωρείται επιτυχημένο μοντέλο και προπομπός του από καιρό σχεδιαζόμενου Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου.

Την έκθεση επισκέφθηκε η διακεκριμένη συμπατριώτισσα μας Καθηγήτρια της Αρχιτεκτονικής Σχολής Θεσσαλονίκης κ. Ελένη Λειμώνα – Τρεμπέλα, με την ευκαιρία της επανέκδοσης του βιβλίου της “Το Λαϊκό Καρπάθικο Σπίτι”.

Το βιβλίο παρουσιάζει ο Δήμος Καρπάθου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την 24η Αυγούστου 2024, 6:00 μ.μ.

Στην αναμνηστική φωτογραφία η κ. Τρεμπέλα μαζί την πρόεδρο της Ομόνοιας Απερίου Σοφία Ι. Οικονομίδη και τον δημιουργό της Έκθεσης Μιχάλη Μικρό-Μικροπανδρεμένο.