Κατόπιν προσκλήσεως της Αδελφότητας Ολυμπιτών Ρόδου «Η Βρυκούς» η διεθνούς φήμης ηθοποιός και μοντέλο, Βάνα Μπάρμπα, θα συμμετάσχει στην εκδήλωση «Ο μώλος έχει τη δική του ιστορία» που θα πραγματοποιηθεί στο Διαφάνι Καρπάθου, την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024.

Η δημοφιλής ηθοποιός θα βρεθεί και θα φιλοξενηθεί στην Κάρπαθο και την Όλυμπο, τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου.

Η δε συμμετοχή της στην εκδήλωση αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την τοπική κοινωνία και υπογραμμίζει τη σημασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η Βάνα Μπάρμπα, έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες κατά τη διάρκεια της καριέρας της, με μερικές από τις πιο γνωστές να είναι:

1. “Mediterraneo” (1991) – Ιταλική ταινία που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.

2. “I sfagi tou kokora” (1996) – Ελληνική ταινία, γνωστή και ως “The Cock’s Killing.”

3. “To Tama” (2001) – Ελληνική δραματική ταινία.

4. “Alithines istories” (1994) – Ελληνική ταινία.

5. “I nyhta me ti Silena” (1993) – Ελληνική ταινία.

Αυτές οι ταινίες αποτελούν μόνο ένα δείγμα της ευρείας φιλμογραφίας της Βάνας Μπάρμπα, η οποία έχει αφήσει το στίγμα της στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο.

Η δε συμβολή της στον πολιτισμό και την τέχνη είναι αναμφισβήτητη, και η αγάπη και οι ευαισθησίες της για τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα της προσωπικότητας της.

Η εκδήλωση «Ο μώλος έχει τη δική του ιστορία» στοχεύει στην ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, και η παρουσία της Βάνας Μπάρμπα αναμένεται να προσδώσει ιδιαίτερη λάμψη και ενδιαφέρον.

Σας προσκαλούμε όλους να παρευρεθείτε και να συμμετάσχετε σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά, αναγνωρίζοντας τον ρόλο που έπαιξε ο μώλος του Διαφανίου στην ιστορία των Ολυμπιτών.