Με επίκεντρο την ιστορική Κοινότητα των Μενετών ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής που διοργάνωσε ο Δήμος Καρπάθου για την 73η επέτειο της Επανάστασης της Καρπάθου, την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017.

ΜΕΝΕΤΕΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μενετών, όπου και εκτέθηκε και φέτος η ελληνική σημαία που ξεδιπλώθηκε εκεί την ιστορική εκείνη ημέρα μετά από εκατοντάδες χρόνια, στην οποία προεξήρχε ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβροσίου ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ.π.Καλλίνικος Μαυρολέων και συμμετείχαν οι Ιερείς Πρωτοπρ. π.Γεώργιος Οικονομίδης, Ιερομ. π.Σπυρίδων Καράμαλης, Πρεσβύτερος π.Δημήτριος Σκαρβελάκης και Ιερομ. Λουκάς Ναβρούζογλου.

Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μενετών,όπου προεξήρχε ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Καρπάθου-Κάσου κ.Αμβροσίου ,ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ.π.Καλλίνικος Μαυρολέων.

Στρατιωτικές, Πολιτικές Αρχές και πλήθος κόσμου τίμησαν με την παρουσία τους την “5η Οκτωβρίου 1944”.

Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μενετών για την 73η Επέτειο της 5ης Οκτωβρίου1944

O Δάσκαλος του 2ου Δ.Σ. Καρπάθου κ.Θεοχάρης Σπανομανωλής εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας.

Μαθητές του 1ο ΕΠΑ.Λ Καρπάθου στην Παναγία των Μενετών.

Τον εκτενή πανηγυρικό της ημέρας, με πολλά ιστορικά στοιχεία για τα γεγονότα, εκφώνησε ο Δάσκαλος του 2ου Δ.Σ. Καρπάθου κ.Θεοχάρης Σπανομανωλής. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους Επισήμους στον Ανδριάντα και στο Μνημείο της 5ης Οκτωβρίου 1944.

Καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου1944”

Ο Ανδριάντας και το Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”

Καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”.

Καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”.

Καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”.

Καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”.

Καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”.

Καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”.

Καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”.

Καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”.

ΜΕΝΕΤΕΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Ο Εκπρόσωπος Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Δωδεκανήσου κ.Νικόλας Χρυσοχόος καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”.

Ακολούθησε παραδοσιακό γεύμα στο Εκκλησιαστικό Μέγαρο της Παναγίας των Μενετών, όπου εκφωνήθηκαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μενετών κ.Γεώργιο Σπανό, τον Έπαρχο κ.Γιάννη Μηνατσή και τον π.Υπουργό κ.Αριστοτέλη Παυλίδη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δημ.Σχολείων του νησιού μας απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν πατριωτικά τραγούδια. Ήταν πολύς ο καρπαθιακός λαός που συμμετείχε στις εκδηλώσεις.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού δεν  εκπροσώπησε κανείς από την Κυβέρνηση.

ΜΕΝΕΤΕΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Καταθέσεις στεφάνων για την 73η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Καρπάθου στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”,από τον βουλευτή της Ν.Δ. κ. Μάνο Κόνσολα.

ΜΕΝΕΤΕΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ:Καταθέσεις στεφάνων για την 73η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Καρπάθου στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”,από το π.Υπουργό της Ν.Δ. κ.Αριστοτέλη Παυλίδη.

ΜΕΝΕΤΕΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ:Καταθέσεις στεφάνων για την 73η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Καρπάθου στο Μνημείο της “5ης Οκτωμβρίου 1944”,από τον Έπαρχο Καρπάθου-Κάσου κ.Γιάννη Μηνατσή.

ΜΕΝΕΤΕΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ:Καταθέσεις στεφάνου για την 73η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Καρπάθου στο Μνημείο της “5ης Οκτωμβρίου 1944″από τον Δήμαρχο Καρπάθου κ.Ηλία Λάμπρο.

Ο πάρεδρος των Μενετών κ.Γιώργος Σπανός καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”,στις Μενετές.

Ο πάρεδρος Απερίου κ.Αλέκος Μικροπανδρεμένος καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”,στις Μενετές.

Ο πάρεδρος Αρκάσας κ.Παύλος Χουβαρδάς καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”,στις Μενετές.

ΜΕΝΕΤΕΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ: Ο Εκπρόσωπος των Συλλόγων Εσωτερικού και Εξωτερικού Απ.Μενεδιατών κ.Γιάννης Διακονής καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944”.

Μαθητές και μαθήτριες του 1ο ΕΠΑ.Λ Καρπάθου ,μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας στο Μνημείο της “5ης Οκτωβρίου 1944” στις Μενετές.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, ο Έπαρχος Καρπάθου –Κάσου κ.Γιάννης Μηνατσής, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ.Ηλίας Λάμπρος, ο π.Υπουργός κ.Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Συνταγματάρχης (ΜΧ) κ. Δημήτριος Τσέτσας, ως εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, ο Διοικητής του ΤΕ Καρπάθου Αντισυνταγματάρχης κ.Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο Διοικητής του Ναυτικού Παρατηρητηρίου Καρπάθου Πλωτάρχης κ.Κων/νος Σμυρνής, ο Διοικητής του 9ου. Σ.Α. Επισμηναγός κ. Παναγιώτης Τσεκούρας, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου Υπαστυνόμος Α΄ κ. Παναγιώτης Ταγκαλίδης, η Λιμενάρχης Καρπάθου Υποπλοίαρχος κ. Εύα Κασωτάκη,  ο Διοικητής Πυροσβετικού Κλιμακίου Υποπυραγός κ. Δημήτρης Αϊβάτογλου, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Γεώργιος Νισύριος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μενετών, Αρκάσας και Απερίου και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Φωτογραφίες: Kαλλίνικος Νικόλαος Μαυρολέων, Καλλιόπη Ιωαννίδη και Πόπη Χατζηδάκη.

Ο π.Υπουργός κ.Αριστοτέλης Παυλίδης,ο ‘Επαρχος Καρπάθου – Κάσου κ.Γιάννης Μηνατσής,ο Ιεροκήρυκας Αρχιμανδρίτης π.Καλλίνικος Νικόλαος Μαυρολέων,ο Δήμαρχος Καρπάθου κ.Ηλίας Λάμπρος και ο Συνταγματάρχης Δημήτριος Τσέτσας.

Στο Εκκλησιαστικό Μέγαρο της Παναγίας των Μενετών προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους παραδοσιακό γεύμα.

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρπάθου με τον δάσκαλό τους κ. Χάρη Σπανομανωλή.

Στο Εκκλησιαστικό Μέγαρο της Παναγίας των Μενετών δεξιώθηκαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της 73ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Καρπάθου.