“Θα πρέπει να προσέξουμε τα ελληνικά νησιά και να παρέχουμε στους κατοίκους εκείνα τα προνόμια που απολαμβάνουν και οι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων”, δήλωσε μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, η Έπαρχος Καρπάθου-Η.Ν. Κάσου Καλλιόπη Νικολαΐδου.

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ & ΗΡΩΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΚΑΣΟΥ

Για το πως εξελίσσεται η τουριστική σεζόν η Έπαρχος τόνισε ότι “ξεκινήσαμε λίγο δύσκολα, αλλά τώρα έχουμε μεγάλη τουριστική κίνηση που είναι ικανοποιητική στην κορύφωσή της μέχρι τις 20 Αυγούστου. Είμαστε σε καλό δρόμο τώρα, τα Πηγάδια σφύζουν από ζωή και πέραν από τους ξένους επισκέπτες που επιλέγουν τα νησιά μας, είναι και οι απόδημοι, αλλά και οι Καρπάθιοι και Κασιώτες που μένουν σε άλλες περιοχές της χώρας και έρχονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους κάθε χρόνο”.

Η κα Νικολαΐδου αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο για θέματα του διεθνούς αερολιμένα Καρπάθου που χρήζουν παρεμβάσεων, όπως είναι η περίφραξη του αεροδρομίου που έχει διαβρωθεί και θέλει άμεσα αλλαγή. Σημειώνεται ότι η πίστα αεροσκαφών εξυπηρετεί μόνο 2 αεροσκάφη, ενώ ο σχεδιασμός ήταν να εξυπηρετεί 6 αεροσκάφη. “Είμαστε σε μία συνεχή επικοινωνία με τον νέο Διοικητή. Κι αν γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις θα πάρει άλλη πνοή το νησί”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τον κόμβο στο οδικό δίκτυο Πηγάδια-Απέρι, στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου, η κα Νικολαΐδου επισήμανε ότι “Εμείς τα ξεπεράσαμε αυτά και το έργο ολοκληρώνεται. Είναι ο πρώτος κυκλικός κόμβος στο νησί”.

Όταν κτίστηκε το νέο Γενικό Νοσοκομείο Καρπάθου, αποδείχθηκε ότι στην μελέτη του δεν είχε προβλεφθεί ο κόμβος της εισόδου του.

Άλλωστε για το θέμα αυτό προσφάτως και συγκεκριμένα στις 5/7 ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος είχε δηλώσει: “Όταν κτίστηκε το νέο Γ. Νοσοκομείο Καρπάθου, αποδείχθηκε ότι στην μελέτη του δεν είχε προβλεφθεί ο κόμβος της εισόδου του. Με την Περιφέρεια μας να έχει χρηματοδοτήσει την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Καρπάθου, θεωρήθηκε απο κάποιους “έξυπνη” λύση η επίθεση στην Περιφέρεια για την παράβλεψη των μελετητών και ιδιοκτητών του Νοσοκομείου που είχαν και την σχετική υποχρέωση. Των δικών τους, δηλαδή, ευθυνών. Συνηθισμένοι στην δουλειά αλλά και στην ανάληψη ευθυνών άλλων, αναλάβαμε και αυτό το έργο. Από την μελέτη του έως την χρηματοδότηση και κατασκευή του. Ο κόμβος του Γ. Νοσοκομείου Καρπάθου στο οδικό δίκτυο Πηγάδια-Απέρι, ολοκληρώνεται. Και εμείς σκεφτόμαστε πλέον πολύ σοβαρά, πόσο ακόμα βάρος μπορούμε να αντέξουμε. Πόσα ακόμα έργα τρίτων φορέων, σήμερα αριθμούν εκατοντάδες, μπορούμε να υλοποιήσουμε. Συνεχίζουμε. Με το ίδιο χαμόγελο και την ίδια άγνοια κινδύνου που ξεκινήσαμε να βάζουμε πλάτη. Γιατί, αυτό που προέχει στην δική μας πολιτική, δεν είναι η παλιά συνταγή της μετάθεσης ευθυνών. Αυτό που προέχει στην δική μας πολιτική είναι η αγάπη στον τόπο μας και η συνεχής προσφορά λύσεων”.

Η ΠΝΑΙ είναι κοντά στα θέματα των δύο νησιών της Η.Ν. Κάσου και Καρπάθου υπογράμμισε η Έπαρχος, αναφερόμενη και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κάσου.

REAL VOICE

Της Νατάσας Παμπρή