Με ιδιαίτερη χαρά και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες της Καρπάθου, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της αφαλάτωσης στα Πηγάδια. Ήταν ένα στοίχημα απέναντι στις προσδοκίες των πολιτών, στο οποίο ανταποκριθήκαμε πλήρως. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς η δέσμευσή μας να υπηρετούμε τον πολίτη γίνεται πράξη καθημερινά.

Η αμέριστη στήριξη του συμπατριώτη μας, Υπουργού Εξωτερικών κ.Γεραπετρίτη Γεωργiου, ήταν καταλυτική και καθοριστική. Αποτέλεσε σταθερό αρωγό στις προσπάθειες μας από την πρώτη στιγμή και για αυτό τον ευχαριστούμε θερμά.

Επίση ευχαριστουμε τον βουλευτή κ. Παππά Ιωάννη, καθώς συνέβαλε εκ της θέσεως του για την ικανοποίηση του αιτήματος μας, αφού το Υπουργείο Ναυτιλίας ήταν το αρμόδιο για την έκδοση της απαραίτητης απόφασης για την προσωρινή εγκατάσταση των μονάδων αφαλάτωσης.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου Καρπάθου, που εργάστηκαν ακατάπαυστα και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχή έκβαση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας. Η συνεργασία και η αφοσίωσή τους ήταν καθοριστική για την υλοποίηση της δράσης.

Το εν λόγω έργο αναμφίβολα αποτελεί μία τονωτική ένεση στο πρόβλημα της λειψυδρίας, ιδιαίτερα τους μήνες αυτούς κατά τους οποίους το νησί μας σημειώνει μεγάλη τουριστική κίνηση.

Αποτελεί στόχο της Δημοτικής Αρχής, η διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχής, τόσο σε μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες του νησιού μας, αυτού του δημόσιου αγαθού που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, το νερό.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Μιχαήλ Κων. Φελλουζής