Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια ανακοινώνουμε ότι ο Δήμος Καρπάθου εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου “Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024”.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΦΕΛΛΟΥΖΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ  KAΡΠΑΘΟΥ

Η συμμετοχή αυτή αφορά τη δράση “Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών”.

Το πρόγραμμα αυτό, με ανώτατο ποσό χρηματοδότησης 140.000 Ευρώ στοχεύει στην ενίσχυση της πυροπροστασίας των κατοικημένων περιοχών και την προαγωγή της ασφάλειας των δημοτών μας.

Η δημιουργία περιμετρικών ζωνών γύρω από τους οικισμούς μας θα συμβάλλει καθοριστικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, προστατεύοντας τόσο το φυσικό περιβάλλον όσο και την ανθρώπινη ζωή και περιουσία.

Ο Δήμος Καρπάθου δεσμεύεται να αξιοποιήσει τα κεφάλαια αυτά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξασφαλίζοντας την αποτελεσματική υλοποίηση του έργου και τη μέγιστη ωφέλεια για την τοπική κοινωνία.

Η ένταξη μας στο πρόγραμμα αυτό είναι αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς και συνεργασίας των υπηρεσιών του Δήμου με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της περιοχής μας απέναντι σε φυσικές καταστροφές.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η δράση αυτή θα αποτελέσει πρότυπο για μελλοντικές προσπάθειες και θα ενισχύσει την αίσθηση ασφάλειας και ευημερίας των κατοίκων του Δήμου Καρπάθου.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Μιχαήλ Κων. Φελλουζής