Η 25η Ιουνίου είναι η Ημέρα του Ναυτικού (Day of the Seafarer), που καθιερώθηκε από το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό Ι.Μ.Ο το 2011 και αναγνωρίσθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως Ημέρα Διεθνούς Εορτασμού.

MIXΑΛΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ Ν. ΝΗΣΟΥ

Η Ηρωική Νήσος Κάσος, η οποία έχει συμβάλει τα μέγιστα στην Ελληνική Ναυτιλία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αποτείνει τιμή στους γενναίους άνδρες και γυναίκες που εργάζονται ακούραστα και αφιερώνουν τη ζωή τους στην τεράστια και ζωτικής σημασίας ναυτιλιακή βιομηχανία.

Η Ημέρα του Ναυτικού είναι αφιερωμένη στους καθημερινούς ήρωες των θαλασσών, που με αντίξοες καιρικές και επαγγελματικές συνθήκες, μακριά από την πατρίδα και τις οικογένειες τους, εργάζονται αγόγγυστα για να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία του παγκόσμιου εμπορίου (από την πλοήγηση σε τεράστιους ωκεανούς, μέχρι την παράδοση βασικών αγαθών και προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας)!

Ο επαγγελματισμός τους είναι πραγματικά έμπνευση για όλους μας και κυρίως για τα ελληνόπουλα, τα νέα παιδιά της πατρίδας μας που θα ακολουθήσουν την αρχέγονη παράδοση της θαλασσοκράτειρας χώρας μας.

Η συνεισφορά τους στην παγκόσμια οικονομία είναι τεράστια, ενώ η αφοσίωσή τους για πιο ασφαλή και πιο αποτελεσματικά θαλάσσια ταξίδια αξίζει τον βαθύτερο σεβασμό μας.

Η Ηρωική νήσος Κάσος συνεχίζει και θα συνεχίζει να τιμά τη ναυτοσύνη και την ναυτιλία της πατρίδας μας βγάζοντας ναυτικούς κάθε βαθμίδας και με πολλές διακρίσεις. Έτσι θα συνεχιστεί η ναυτική ρότα μας, καθώς οι Κασιώτες είναι άρρηκτα δεμένοι με την θάλασσα και την αγαπούν ιδιαίτερα.

Εμείς ως Δήμος ευχαριστούμε και τιμούμε τους θαλασσινούς, τους ναυτικούς και τους καθημερινούς ήρωες των θαλασσών.

Τους είμαστε ευγνώμονες!