Ο Δήμος Καρπάθου έχει την τιμή να ανακοινώσει την έναρξη του 8ου Θερινού Σχολείου / Επιμορφωτικού Προγράμματος με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες, Πολιτιστική Κληρονομιά και Εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας και Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση» απο το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή.

Το φετινό θέμα, «Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και Επαυξημένης Πραγματικότητας στην Εκπαίδευση και την Πολιτιστική Κληρονομιά», προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες στους εκπαιδευτικούς, τους ερευνητές και τους φοιτητές να εξερευνήσουν τις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών.

Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την τοπική μας ιστορία και τον πολιτισμό αποτελεί πρωταρχικό στόχο, και είμαστε περήφανοι που το θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί στο Πολυχρονιάδειο Μέγαρο στην Αρκάσα, έναν χώρο που παρέμενε αναξιοποίητος για πολλά χρόνια.

Η αναβίωση αυτού του χώρου και η χρήση του για την φιλοξενία ενός τόσο σημαντικού εκπαιδευτικού γεγονότος αναβαθμίζει όχι μόνο το ίδιο το κτίριο αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας. Είναι ένα ζωντανό παράδειγμα του πώς η επένδυση στην εκπαίδευση μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας περιλάμβανε χαιρετισμούς από διακεκριμένους προσκεκλημένους και την πρώτη διάλεξη από τον καταξιωμένο καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Αντώνη Χουρδάκη. Η διάλεξή του είχε τίτλο «Quo vadis homine? Μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) να ‘νιώσει’ αγάπη και υπερηφάνεια για την εθνική πολιτιστική κληρονομιά, δίνοντας το ‘αίμα’ της γι’ αυτήν;»

Ως Δήμος, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε τέτοιες πρωτοβουλίες που αναβαθμίζουν την τοπική κοινωνία μας.

Ευχαριστούμε όλους όσοι παρευρέθηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της πρώτης ημέρας του προγράμματος. Αναμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες διαλέξεις και δραστηριότητες που θα προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες στους συμμετέχοντες.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία στις εργασίες σας και μια ευχάριστη διαμονή στο νησί μας. Είθε αυτό το Θερινό Σχολείο να αποτελέσει την αρχή πολλών ακόμη εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων που θα ακολουθήσουν.

Πανεπιστήμιο Κρήτης Εδιβεα Elearning Lab