Σήμερα, 7 Ιουνίου 2024, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση στο παρεκκλήσι της “Παναγίας της Μαίρης” Αγίας Μαρίνας Κάσου, όπου φυλάσσονται ιερές Εικόνες, με εμφανή σημάδια από την επιδρομή των Τούρκων κατά το Ολοκαύτωμα της Κάσου.

Δέος! Συγκίνηση! Ελάχιστος φόρος τιμής!

Την Θεία Λειτουργία τέλεσαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπάθου και Ηρωικής νήσου Κάσου κ. Αμβροσίου, Αρχιμ. π. Καλλίνικος Μαυρολέων και ο Εφημέριος Ι.Ν.Αγ. Σπυρίδωνος Φρυ Κάσου Οικονόμος π. Ιωάννης Βρεττός.

 

Έψαλε με χορό γυναικών ο Εφημέριος Όθους Οικονόμος π.Δημήτριος Σκαρβελάκης, ο οποίος και αναφέρθηκε στα όσα δραματικά γεγονότα έλαβαν χώρα εκεί, πριν 200 ακριβώς χρόνια κατά το Ολοκαύτωμα της ηρωικής νήσου Κάσου.

 

 

 

Συμπροσευχήθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κάσου κ.Δημήτρης Φραγκούλης, ο Λιμενάρχης Υποπλοίαρχος κ.Γεώργιος Παμαλάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Νικόλαος Τουσούνης, ο επικεφαλής της μειζονος πλειοψηφίας Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νεκτάριος Ηλιακώστας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Εμμανουήλ Βρεττός, εκπρόσωποι των Κασιακών Συλλόγων και οι μαθητές των Σχολείων της Κάσου, με τους Δασκάλους τους.

Το μνημόσυνο και τα κεράσματα φρόντισε με μεράκι ο Σύλλογος Αγίας Μαρίνας Κάσου.