Η Αδελφότητα μας συμμετείχε με το μουσικοχορευτικό συγκρότημα του σωματείου το Σάββατο 1η  Ιουνίου στην εκδήλωση οι «Χοροί της Θάλασσας», στο Βεάκειο Θέατρο,  η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της θεσμοθετημένης πλέον διοργάνωσης του Δήμου Πειραιά «Ημέρες Θάλασσας 2024» που φέτος κλείνουν τα 10 τους χρόνια.

Η νεολαία της παροικίας μας παρουσίασε χορούς της γενέτειρας μας Ολύμπου Καρπάθου υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου Πολιτιστικών και Δημοσίων Σχέσεων της Δήμητρας Στέφανου Μπατμάνογλου.

Οι νέοι μας σε μια εξαιρετική 15λεπτη παράσταση στην κεντρική σκηνή του Βεάκειου χόρεψαν με ζωντάνια και πάθος, τον κάτω, γονατιστό και πάνω χορό, τα κεφαλλονίτικα, τον ζερβό χορό, τον αρκιστή και την σούστα.

Το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειες τόσο των οργανοπαικτών όσο και των χορευτών μας, οι οποίοι εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα των δεκάδων θεατών της μουσικοχορευτικής παράστασης.

Η Δήμητρα μαζί με άλλα 13 πολιτιστικά σωματεία του Δήμου Πειραιά συμμετείχαμε σε ένα όμορφο μελωδικό ταξίδι γνήσιας λαϊκής παράδοσης  που κάλυψε στην κυριολεξία κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Πειραιά καθώς και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη για την ξεχωριστή ευκαιρία που μας δίνουν κάθε χρόνο μέσα από τις Ημέρες Θάλασσας να παρουσιάσουμε στο ευρύτερο κοινό της πόλης μας την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της Ολύμπου.

Ευχαριστούμε από καρδιάς  τις νέες και τους νέους μας που έλαβαν μέρος στο χορευτικό δίνοντας τους ραντεβού στο επόμενο αντάμωμα  που θα περιλαμβάνει την αυθεντική παρουσίαση τραγουδιών και χορών της γενέτειρας μας.