Σε συνάντηση γνωριμίας και επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου συμμετείχε η Επιτροπή Ισότητας (ΔΕΠΙΣ) Δήμου μας.

Τον Δήμο μας εκπροσώπησαν οι κ.κ Μαριάννα Γεραπετρίτη και Ευγενία Μαστρολέων πρόεδρος και μέλος της Επιτροπής του Δήμου μας. Συμμετείχαν ακόμα εκπρόσωποι – στελέχη των περισσότερων επιτροπών ΔΕΠΙΣ και ΠΕΠΙΣ Νοτίου Αιγαίου.

Ενημερώνουμε επίσης ότι τόσο οι ΔΕΠΙΣ όσο και οι ΠΕΠΙΣ:

– Λαμβάνουν υπ’ όψιν τις πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, με σκοπό την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές της Περιφέρειας.

-Εισηγούνται και συμμετέχουν στην κατάρτιση των Περιφερειακών και Δημοτικών Σχεδίων Ισότητας.

-Διατυπώνουν προτάσεις και εισηγούνται προς τα αρμόδια όργανα της Περιφερειών και των Δήμων τη λήψη αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

-Επιδιώκουν τη διασφάλιση και προώθηση της ισότητας των φύλων και την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων μέσα από δράσεις επικοινωνίας και ευαισθητοποίησης των πολιτών της Περιφέρειας.

Με τις καλύτερες προθέσεις για την εξάλειψη των ανισοτήτων σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής της τοπική μας κοινωνίας, συνεχίζουμε την προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Μιχαήλ Κων. Φελλουζής