Την Παρασκευή 22/3/2024 υλοποιήθηκε η δράση «Ιστορικές Αντιλογίες» στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 203 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Οι μαθητές/τριες, χωρίστηκαν σε ομάδες λόγου και αντιλόγου, συνεργάστηκαν και μελέτησαν επιλεγμένες ιστορικές πηγές, διερεύνησαν τα στοιχεία, συγκρότησαν επιχειρήματα, σχεδίασαν στρατηγικές αναίρεσης των αντίπαλων επιχειρημάτων με υποδειγματική εργατικότητα, δεξιοτεχνία και ζήλο.

Παρουσίασαν τις θέσεις τους για σύνθετα ιστορικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Επανάσταση του 1821, απάντησαν σε ερωτήσεις και διατύπωσαν τις δικές τους, μέσα σε ένα κλίμα δημοκρατικού διαλόγου και σεβασμού των αντίθετων απόψεων.

Το ακροατήριο επίσης υπέβαλε ερωτήσεις σε όλες τις ομάδες λόγου και αντιλόγου, στάθμισε τις απαντήσεις και στο τέλος ψήφισε τις καλύτερες ομάδες, επιδεικνύοντας και αυτό έμπρακτα τις αξίες του δημοκρατικού και ενεργού πολίτη.

Οι ιστορικές πηγές αντλήθηκαν από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δράσεις Ιστορικής Αντιλογίας για την Επανάσταση του 1821» του Ιδρύματος Λαμπράκη, του Ινστιτούτου Ρητορικών και Επικοινωνιακών Σπουδών Ελλάδας και του Ομίλου για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Η Δ/ντρια ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου
Δρ Σταυρούλα Τριανταφύλλου