Σήμερα το Απέρι τίμησε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τον επιφανέστερο πολίτη της Καρπάθου και άξιο τέκνο του χωριού μας Χατζηλία Οικονόμου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Απερίου παρουσία του Δημάρχου Καρπάθου κ.Μιχάλη Φελλουζή, του Αντιδημάρχου κ.Νίκου Προική, του Δημοτικού Συμβούλου κ.Ιωάννη Χαλκιά, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μενετών κ.Νίκου Καλή, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Απερίου κας Πόπης Λαμπρινού Λαδή, του Διοικητή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Καρπάθου κ.Παναγιώτη Τσινταλάκη, του Λιμενάρχη Καρπάθου κ.Μιλτιάδη Ζώη, της Προέδρου του Παγκαρπαθιακού συλλόγου Ρόδου κας Ειρήνης Γιάννουστα ,της Προέδρου του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού συλλόγου Απερίου η ΟΜΟΝΟΙΑ κας Σοφίας Οικονομίδου, των Διευθυντών των εκπαιδευτηρίων μας (Λυκείου, Γυμνασίου, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου) και πλήθος μαθητών και κόσμου.

Μετά την δοξολογία εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Απερίου κ. Σταυρούλα Τριανταφύλλου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Χατζηλία Οικονόμου, κατάθεση στεφάνων, ομιλία από την εκπαιδευτικό κα Αναστασία Βδοκάκη, πρώην Διευθύντρια Δημοτικού σχολείου Απερίου, εκφώνηση έμμετρης ποίησης από την πρώην εκπαιδευτικό και Πρόεδρο του Παγκαρπαθιακού συλλόγου Ρόδου κ.Ειρήνη Γιάννουστα (στίχοι Φωτεινής Σταματιάδου-Γεργατσούλλη),ποιήματα από παιδιά του Δημοτικού σχολείου Απερίου και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Χρόνια πολλά Ζήτω η 25η Μαρτίου, Ζήτω η Ελλάδα μας!

Ζήτω ο ήρωας Χατζηλίας Οικονόμου.