Ανταποκρινόμενος ο Δήμος Καρπάθου στην Επετειακή εκδήλωση του Δ. Ψαρών για τα 200 χρόνια του Ολοκαυτώματος του, έδωσε το παρόν ο Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Κομνηνός Σακέλλης.

Η επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11/02 στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα.

Χαιρετισμό απέστειλε ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Μιχαήλ Φελλουζής:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΩΝ. ΦΕΛΛΟΥΖΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

“Η πρόσκληση σας να παραστώ στην εναρκτήρια εκδήλωση του επετειακού εορτασμού για τα 200 Χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών, με τιμά και με συγκινεί ιδιαίτερα.

Η καταστροφή των Ψαρών κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις θυσίες που πρόσφερε το γένος μας στο βωμό της Ελευθερίας στην Επανάσταση του 1821.Μαζί με το ολοκαύτωμα της γειτονικής μας Κάσου, αποτελούν σύμβολα ακατάπαυστου αγωνιστικού πάθους.

Οφείλω να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας. Εκδηλώσεις που διατηρούν άσβεστη την ιστορική μας μνήμη είναι απαραίτητες στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Αναμφίβολα, η έναρξη του Επετειακού Εορτασμού θα είναι επιτυχής.

Σε αυτό θα συμβάλει η ακαδημαϊκή παρουσία της κας Τζελίνας Χαρλαύτη με την κεντρική ομιλία της, η παρουσίαση του Επετειακού Ημερολογίου των Ψαρών από την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου κα Δήμητρα Κουκίου αλλά και ο άψογος συντονισμός από τον έμπειρο δημοσιογράφο κ. Κώστα Σερέζη. Επίσης, δεν μπορώ να παραλείψω τον χαιρετισμό που θα απευθύνουν η Πρόεδρος της Ιστορικής Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος κα Μαριέτα Μινιώτου και ο συνάδελφος Δήμαρχος της Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

Από το νοτιοανατολικό Αιγαίο, την όμορφη Κάρπαθο, σας στέλνω τους θερμούς χαιρετισμούς μου και μια ευχή από καρδιάς Το ιστορικό μας παρελθόν να μας δίνει καθημερινά την απαραίτητη δύναμη έτσι ώστε μέσα από ειρηνικά έργα να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

ΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝ. ΦΕΛΛΟΥΖΗΣ