Συμμετείχαν:  Βουρεξάκη Κατερίνα (Κάλυμνος), Καραϊτιανός Γιάννης (Κάρπαθος),  Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα Μαρία (Ρόδος), Δραγουμάνος Αλέκος (Σύμη), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Υψηλάντη Διονυσία (Πάτμος), Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη), Φλυτζάνης Νίκος (Κως), Λουκάς Κύκκος (Καστελλόριζο), Χατζόπουλος Χάρης,  Χατζηαντωνίου Γρηγόρης, Χαροκόπου Ευγενία (Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων),Φραγκούλης Γιάννης, Χατζηβασίλη Μαργαρίτα (Κάσος). 

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση   (8/2/23) μέχρι σήμερα:

10/2: Πανδωδεκανησιακή αιμοδοσία στον Πειραιά

10/2: Χοροεσπερίδα Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων στο κέντρο BELAGIO VENUE (Αγίας Παρασκευής 72, Περιστέρι).

11/2: Κοπή Πίτας Συλλ. Νισυρίων (3ης Σεπτεμβρίου 25, Αθήνα)

11/2: Κοπή Πίτας Συλλ. Πατμίων  στο κέντρο «Λάζαρος» (Ζησιμοπούλου 24α, Π. Φάληρο)

11/2: Κοπή Πίτας Πολιτιστικής Μουσικοχορευτικής Ομάδας Καστελλορίζου (3ης Σεπτεμβρίου 56, Αθήνα)

14/2: Συνάντηση αντιπροσωπείας Δωδεκανησίων με Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Παππά και Γ.Γ. κ. Μανώλη Κουτουλάκη

Εορτασμός Δωδεκανησίων Αγίων

Υπήρξε θετική απάντηση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην πρότασή μας για την καθιέρωση  συνεορτασμού Δωδεκανησίων Αγίων στον ΙΝ. Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου. Ο πρώτος εορτασμός θα γίνει την Κυριακή 3/3. Θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κκ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του γραφείου εκπροσώπησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα

Ενοποίηση καρτών ATTICA GROUP

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, από την 29η Φεβρουαρίου 2024, οι κάτοχοι καρτών ΑΝΕΚ Smart Bonus θα μπορούν να μεταφέρουν το υπόλοιπο των πόντων τους στο  πρόγραμμα Seasmiles. Όσοι είναι ήδη μέλη στο Seasmiles, θα μπορούν να κάνουν την μεταφορά στην υπάρχουσα Seasmiles κάρτα τους. Όσοι δεν είναι μέλη, θα μπορούν  να κάνουν την εγγραφή τους εύκολα και γρήγορα και να μεταφέρουν τους πόντους και την βαθμίδα της Anek smart κάρτας τους στην νέα Seasmiles κάρτα τους.

Ημέρες θάλασσας Δ. Πειραιά 2024   

Η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει την 16/2

Επικαιροποίηση στοιχείων επικοινωνίας με νέα μέλη Ο.Τ.Α.

Η εν λόγω ενέργεια έχει ανατεθεί στον Γραμματέα του ΔΣ κ. Γρηγόρη Χατζηαντωνίου.

Εκδηλώσεις τιμής κ΄ μνήμης επετείου 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Η.Ν. Κάσου

Ο πρόεδρος του ΔΣ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής εκδηλώσεων κ. Γιάννης Φραγκούλης έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις δραστηριότητες της εν λόγω επιτροπής. Συγκεκριμένα, ανέφερε τα ακόλουθα:

  • Την 14/2 πραγματοποιήθηκε ευρεία συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής, με την φυσική παρουσία του Δημάρχου στην Αθήνα, ενώ συμμετείχαν άτομα διαδικτυακά από Αθήνα, Κάσο, Κάρπαθο και Αμερική. Είχε προηγηθεί συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Παππά. Ο συντονιστής της Επιτροπής κ. Ντίνος Ζαχάρης ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα θέματα: έκδοσης αναμνηστικού νομίσματος, έκδοσης σειράς αναμνηστικών γραμματοσήμων, δημιουργία σελιδοδείκτη, δημιουργία ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σποτ, σύνταξη κειμένων για τα περιοδικά των εταιρειών ATTICA AEGEAN
  • Προγραμματισμένες προσεχείς εκδηλώσεις: ημερίδα στο Ναυτικό Μουσείο (1/3), συνέντευξη Τύπου (1ο δεκαήμερο Μαρτίου), ημερίδα σε αίθουσα της Βουλής και εγκαίνια έκθεσης αντικειμένων σχετικών με την περίοδο του Ολοκαυτώματος (εκκρεμεί οριστικοποίηση ημερομηνίας 3/2024 ή 5/2024), Δοξολογία στην Αθήνα (3/6), Τριήμερο επετειακών εκδηλώσεων στην Η.Ν. Κάσο (14-16/6) Συνάντηση Λύρας στην Η.Ν. Κάσο (1-2/9), μουσικοθεατρική εκδήλωση στο Ηρώδειο (29-30/9)

Εορτασμός επετείου Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου

Συνεχίζονται οι ενέργειες προετοιμασίας του εορτασμού. Μεταξύ άλλων στάλθηκε και δεύτερη επιστολή στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Χρήστο Μιχαλάκη με αίτημα συνδιοργάνωσης των εν λόγω εκδηλώσεων, όπως γίνεται ανελλιπώς την τελευταία δεκαετία, με ένα μικρό διάλειμμα λόγω πανδημίας κορονοϊού.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε μια πρώτη αναλυτική συζήτηση για οργανωτικά θέματα του εορτασμού, τα οποία θα σταλούν σε όλα τα μέλη – Σωματεία μας και θα υπάρξει μια νέα συζήτηση την ερχόμενη Πέμπτη 22/3.

Το πρόγραμμα του διήμερου εορτασμού έχει ως εξής:

9/3: 12μμ, Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθήνας, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σύμης, Χάλκης, Τήλου και Καστελλορίζου κκ Χρυσοστόμου Β΄. Ομιλητής θα είναι ο ιστορικός κ. Λευτέρης Παπακώστας.

10/3: 11πμ, πολιτιστική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά