Συμμετείχαν: Βουρεξάκη Κατερίνα, Σκυλά Καλλοτίνα  (Κάλυμνος),  Νικητιάδη Πένυ (Κάρπαθος), Ζερβάνου Λουκία, Φλυτζάνης Νίκος (Κως),   Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα Μαρία (Ρόδος), Ασβεστά Φωτεινή, Ασβεστάς Νίκος (Λέρος),  Κορωναίου Άννα, Μίχαλος Νίκος, Μίχαλου Κατερίνα (Νίσυρος), Λουκάς Κύκκος (Καστελλόριζο), Βασιλάκη Σούλα, Χαραλάμπους Σοφία, Γιαννουράκης Κώστας (Τήλος), Χατζόπουλος Χάρης (Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων),  Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος). 

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση   (16/1/24) μέχρι σήμερα:

17/1: Συνάντηση αντιπροσωπείας Δωδεκανησίων με Υφυπουργό Ναυτιλίας με θέμα τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Η.Ν. Κάσου

18/1: Συνάντηση αντιπροσωπείας Δωδεκανησίων με ειδικό γραμματέα Βουλής κ. Μπαγιώκο Ναυτιλίας με θέμα τις επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Η.Ν.Κάσου

20/1: Κοπή Πίτας Ένωσης Ροδίων στο κέντρο «Πάμε Ψυρρή» (Αθήνα)

21/1: Κοπή Πίτας Ένωσης Κώων στην εστία της (Αχαρνών 229, Αθήνα)

21/1: Παρουσίαση λευκώματος για τα 100 χρόνια Πανορμιτείου Γυμνασίου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο – Οργάνωση Συλλ. Συμαίων

22/1: Ζητήσαμε συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Αντωνάκου για θέματα συνεργασίας με την Ομοσπονδία μας

Συνδιοργάνωση αιμοδοσίας

Συνεχίζεται η προσπάθεια προβολής της αιμοδοσίας, που θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 10/2/24 στη Δωδεκανησιακή μας Εστία. Από την 12/1, γίνεται ανάρτηση  της σχετικής αφίσας  – banner, σε κάθε Δωδεκανησιακή εκδήλωση.

Εορτασμός επετείου Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου

Συνεχίζονται οι ενέργειες προετοιμασίας του εορτασμού. Μεταξύ άλλων στάλθηκε επιστολή στον νέο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Δωδεκανήσου κ. Χρήστο Μιχαλάκη με αίτημα συνδιοργάνωσης των εν λόγω εκδηλώσεων, όπως γίνεται ανελλιπώς την τελευταία δεκαετία, με ένα μικρό διάλειμμα λόγω πανδημίας κορονοϊού.

Το πρόγραμμα του διήμερου εορτασμού έχει ως εξής:

9/3: 12μμ, Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθήνας, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Σύμης, Χάλκης, Τήλου και Καστελλορίζου κκ Χρυσοστόμου Β΄. Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής κ. Λευτέρης Παπακώστας.

10/3: 11πμ, πολιτιστική εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Κοπή Βασιλόπιτας Ομοσπονδίας (Σάββατο 3/2)

Η εκδήλωση θα γίνει σε έναν εμβληματικό χώρο του Πειραιά, στην πρώην στοά Κούβελου, στο μουσικό μεζεδοπωλείο «ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ» (Καραολή κ΄ Δημητρίου 5).

Στόχος όλων των μελών του ΔΣ, να ανταλλάξουμε ευχές με αγαπημένα πρόσωπα και να περάσουμε λίγες ώρες χαράς και λησμονιάς από την καθημερινότητα.

Βιβλιοπαρουσίαση στον Πειραϊκό Σύνδεσμό (Τετάρτη 21/2)

«Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» Προκλήσεις για την Ελληνική Ασφάλεια

Η 4η Επανάσταση στις Στρατιωτικές Υποθέσεις (RMA)

Οικονομικές εκκρεμότητες Ομοσπονδίας

Από 1/1/24, ισχύει ο επιμερισμός εξόδων λειτουργίας της Δωδεκανησιακής μας Εστίας, μεταξύ των συστεγαζόμενων Σωματείων, σύμφωνα με σχετική απόφαση της ΓΣ της 7/12/23. Παράλληλα και λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που βιώνουν όλα τα Δωδεκανησιακά Σωματεία, το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την εξασφάλιση των παγίων εξόδων, που δεν υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ κάθε χρόνο, ευελπιστώντας σε μια θετική ανταπόκριση από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Συναφές και σοβαρότατο πρόβλημα αποτελεί η ανάγκη διάσωσης του Δωδεκανησιακού Αρχείου (Δωδεκανησιακή Ιστορική κ΄ Λαογραφική Εταιρεία, Πολιτιστικό Ίδρυμα Δωδεκανήσου «Κλεόβουλος ο Λίνδιος», Εταιρεία Καρπαθιακών Μελετών, κλπ), το οποίο κινδυνεύει να καταλήξει στην πολτοποίηση!

Εορτασμός Δωδεκανησίων Αγίων

Αποφασίστηκε ομόφωνα η  καθιέρωση  συνεορτασμού Δωδεκανησίων Αγίων στον ΙΝ. Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου, σε ημερομηνία, όσο το δυαντό πλησιέστερα στην επέτειο της Ενσωμάτωσης (7/3). Σύντομα θα οριστικοποιηθεί η ημερομηνία για τον φετινό εορτασμό.

Επιμνημόσυνη δέηση για τον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο

Ο Δήμος Πειραιά θα τελέσει την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τον Αντιναύαρχο Παναγιώτη Βλαχάκο που έπεσε στα Ίμια στις 31/1/1996, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 στις 11:30 π.μ., στον ανδριάντα του ήρωα, στην Πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην πλατεία Τερψιθέας). Οι φορείς που επιθυμείτε να καταθέσετε στεφάνι, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων (κα Μιχαλόλια) έως την Τετάρτη 24/1 στα τηλέφωνα 214 4053 459 και 460. Με εκτίμηση,ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑ,  ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ,  ΤΗΛ:2144053460 –  2144053457

E-MAIL:pubrelations@piraeus.gov.gr

Πρόσκληση Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων

Κοπή της βασιλόπιτας, την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024, 6-8 μ.μ., στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ». Θα μιλήσει η κυρία Ανθούλα Δανιήλ, δ.φ., Συγγραφέας και Κριτικός Λογοτεχνίας, με θέμα:  «Γραμματικέ με το χαρτί και με το καλαμάρι…» (Κωστής Παλαμάς Ασάλευτη Ζωή)

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα τιμηθούν:

  • ο κ. Μηνάς Αλ. Αλεξιάδης, Καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • ο κ. Αριστείδης Δουλαβέρας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Για το έργο και την προσφορά των τιμωμένων στα γράμματα και τον πολιτισμό  θα μιλήσουν οι:

  • κ. Γεώργιος Κούζας, Επίκουρος Καθηγητής Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
  • κ. Παναγιώτης Ξηντάρας, δ.φ., Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πρόταση από εταιρεία net&elixis

Πραγματοποίηση συνάντησης , μαζί με εκπροσώπους των σωματείων – μελών της Ομοσπονδίας, σε ημερομηνία και ώρα που θα μας υποδείξετε, προκειμένου να παρουσιάσουμε δια ζώσης την ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών και δημοσκοπήσεων (πλατφόρμα OSTRAKON). Η δωρεάν διάθεση της πλατφόρμας OSTRAKON, σε εσάς (Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων) και στα σωματεία – μέλη σας, θα παραμείνει ενεργή μέχρι 31/3/2024.

Με εκτίμηση

Χλωρός Γιώργος

Ημέρες θάλασσας Δ. Πειραιά 2024   

 Αποστολή προτάσεων μέχρι 16/2

Επικαιροποίηση στοιχείων επικοινωνίας με νέα μέλη Ο.Τ.Α.

Η εν λόγω ενέργεια έχει ανατεθεί στον Γραμματέα του ΔΣ κ. Γρηγόρη Χατζηαντωνίου.