Συμμετείχαν:  Βουρεξάκη Κατερίνα  (Κάλυμνος), Ασβεστά Φωτεινή, Ασβεστάς Νίκος (Λέρος), Χαραλαμποπούλου Λίνα (Δωδεκανησιακή Μέλισσα), Ζερβάνου Λουκία (Κως),   Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα Μαρία (Ρόδος), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Δραγουμάνος Αλέκος (Σύμη), Χατζηαντωνίου Γρηγόρης (Σύλλογος Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων), Κομνηνός Μίνος, Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος). 

Η συνεδρίαση, πρώτη για το Νέο έτος στη Δωδεκανησιακή μας Εστία, πραγματοποιήθηκε σε εορταστική ατμόσφαιρα, αφού δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν ευχές προσεκτικά, μη διακινδυνεύοντας την επαφή με φορείς ιώσεων, λόγω και της συνεχιζόμενης μεγάλης έξαρσης.

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση   (28/12/23) μέχρι σήμερα:

Ολοκληρώθηκε η συγκρότηση σε Σώμα των περισσότερων Δημοτικών Συμβουλίων των νησιών μας και των Περιφερειακών Συμβουλίων Αττικής και Ν. Αιγαίου, με τα μέλη των οποίων, η Ομοσπονδία μας είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει άμεση αλληλοενημέρωση και συνεργασία. Στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο γραμματέας κ. Γρηγόρης Χατζηαντωνίου θα επικαιροποιήσει τη σχετική λίστα στοιχείων επικοινωνίας όλων των ατόμων.

Συνδιοργάνωση αιμοδοσίας

Από την ερχόμενη Παρασκευή 12/1, σε κάθε Δωδεκανησιακή εκδήλωση θα υπάρχει η αφίσα  – banner, που θα καλεί σε συμμετοχή όλους τους συμπατριώτες και φίλους στην αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 10/2/24 στη Δωδεκανησιακή μας Εστία.

Οικονομικές εκκρεμότητες Ομοσπονδίας

  • Στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο ταμίας μας κ. Κύκκος Λουκάς θα μεριμνήσει για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης της Ομοσπονδίας μας
  • Μετά και την λήξη της εορταστικής περιόδου, ο πρόεδρος κ. Ι. Φραγκούλης θα επικοινωνήσει ξανά με τους προέδρους των Σωματείων – μελών της Ομοσπονδίας μας για να υπενθυμίσει την εκκρεμότητα τακτοποίησης της συνδρομής τους για το 2024. Ειδικά για τον Σύλλογο Μεσοχωριτών Καρπάθου, θα υπάρξει ιδιαίτερη συνάντηση για την τακτοποίηση των εξόδων λειτουργίας της Δωδεκανησιακής Εστίας, σύμφωνα με σχετική απόφαση και της ΓΣ της 7/12/23.

Προγραμματισμός προσεχών δραστηριοτήτων Ομοσπονδίας

Σύμφωνα με τα όσα είχαν αποφασιστεί σε προηγούμενες συνεδριάσεις, οι κυριότερες εκδηλώσεις – δράσεις της Ομοσπονδίας μας, κατά χρονολογική σειρά είναι οι ακόλουθες:

  • Σάββατο 3/2, 2μμ: Κοπή Βασιλόπιττας στο μουσικό μεζεδοπωλείο «ΠΡΟΞΕΝΑΙΟ» (Καραολή κ΄ Δημητρίου 5, Πειραιάς)
  • Τετάρτη 21/2, 7μμ: Βιβλιοπαρουσίαση «Σύγχρονος Πόλεμος», στον Πειραϊκό Σύνδεσμο
  • Σαββατοκύριακο 9-10/3: Επετειακές εκδηλώσεις Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου
  • Καταστατική Συνέλευση Ομοσπονδίας σε ημερομηνία, που θα οριστικοποιηθεί.

Προγραμματισμός δράσεων για την επέτειο 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Η.Ν. Κάσου

Ο πρόεδρος κ. Ι. Φραγκούλης έκανε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με την Επιτροπή, που έχει συσταθεί από τον Δήμο της Η.Ν. Κάσου για τον προγραμματισμό δράσεων σε Αττική, Δωδεκάνησα και εξωτερικό, τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων (1824 – 2024) από το Ολοκαύτωμα του νησιού.

Νέο ΔΣ Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου

Μετά τις εκλογές της 2/11/2023, ανακοινώθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Σωματείων Ρόδου:

  • Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ (Πρόεδρος Συλλόγου Κασιωτών Ρόδου «Χαδιώτης»)
  • Πρώτος αντιπρόεδρος: ΜΑΡΙΑ ΒΑΛΛΑ (Πρόεδρος της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο εν Καλύμνω Άγιος Σάββας»)
  • Δεύτερος αντιπρόεδρος: ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ (Πρόεδρος του Συλλόγου Πατμίων Ρόδου «‘Οσιος Χριστόδουλος»)
  • Γραμματέας: ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ (Πρόεδρος Παννισυριακού Συλλόγου Ρόδου «Πορφυρίς»)
  • Αναπληρωτής γραμματέας: ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗ (Πρόεδρος του Συλλόγου Τηλίων Ρόδου «Άγιος Παντελεήμων»)
  • Ταμίας: ΓΡΥΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Επίτιμος Πρόεδρος Συλλόγου Πατμίων Ρόδου «Όσιος Χριστόδουλος»)
  • Αναπληρωτής Ταμία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΚΡΥΜΑΝΩΛΗΣ (Πρόεδρος Αδελφότητας Ολυμπιτών Ρόδου «Βρυκούς»)
  • Υπεύθυνη πολιτιστικών εκδηλώσεων: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΑΚΡΙΒΟΥ (Γραμματέας του Δ.Σ. Συλλόγου Πατμίων Ρόδου «Όσιος Χριστόδουλος»)

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου:

  • ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΖΟΥΡΟΥΔΗΣ (Πρόεδρος Συλλόγου Συμαίων Ρόδου «Γλαύκος»)
  • ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑΝΝΟΥΣΤΑ-ΓΕΡΓΑΤΣΟΥΛΗ (Πρόεδρος Παγκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου)
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΡΓΟΥ (Πρόεδρος Συλλόγου Χαλκιτών Ρόδου «Άγιος

Πρόταση από εταιρεία net&elixis (Χλωρός Γιώργος, Παλάντζας Δημήτρης)

Πραγματοποίηση συνάντησης, μαζί με εκπροσώπους των σωματείων – μελών της Ομοσπονδίας, προκειμένου να παρουσιαστεί δια ζώσης η ολοκληρωμένη λύση ηλεκτρονικών ψηφοφοριών και δημοσκοπήσεων (πλατφόρμα OSTRAKON).

Η δωρεάν διάθεση της πλατφόρμας OSTRAKON, στην Ομοσπονδία μας και στα σωματεία – μέλη μας, θα παραμείνει ενεργή μέχρι 31/3/2024.