Όλα έχουν αρχή , μέση και τέλος … Τίποτα δεν είναι για πάντα.

Κάθε πράξη μας δεν αναιρείται, μας οδηγεί πάντα στην επόμενη, και αν ο λαός μας κρίνει, αυτός αποφασίζει , αυτός μας δικαιώνει.

Ήταν τιμή μου που σας υπηρέτησα

Έφτασε το τέλος μιας τετραετίας, μιας τετραετίας γεμάτη εμπειρίες, υπήρχαν εκπλήξεις, υπήρχαν ευχάριστα συναισθήματα αλλά και απογοητεύσεις γιατί πάντα υπάρχουν και οι αντιπαραθέσεις.

Πιστεύω σε αυτήν την τετραετία, όλοι μα όλοι δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε το ακατόρθωτo, προσπαθήσαμε, σκοντάψαμε αλλά πάντα είχαμε τον στόχο της επιτυχίας και έτσι παραδίδουμε θεωρώ ένα σημαντικό έργο.

Είμαι υπερήφανη για όσα καταφέραμε ως Δημοτική Αρχή, παρόλο τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην πανδημία είμασταν παρόντες, δίπλα στους πολίτες μας.

-Ως πρώτο μέλημα μας ήταν η ασφάλεια τους, δίνοντας τους σπίτι σπίτι τα είδη πρώτης ανάγκης.

-Ως πρόεδρος του Δ.Σ, στόχος μου ήταν πάντα η συνεργασία με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους (πλειοψηφίας και μειοψηφίας) . Προσπαθούσα να κρατάω ήπιους τόνους η διαδικασία που ακολουθούσα ήταν πάνω από όλα δημοκρατική.

-Ένα μεγάλο επίτευγμα μας ήταν η ψηφιοποίηση . Καταφέραμε να ψηφιοποιήσουμε απο το 1927 έως και το 2011 έγγραφα(936 έγγραφα) που ηταν πεταμένα μέσα στο κτιριο του παλαιού γυμνασίου και αυτά απέκτησαν ξανά ζωή (θέλω να ευχαριστήσω όλο το επιτελείο της ψηφιοποίησης που ήταν πάντα δίπλα μου αυτά τα 2 χρόνια, επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Λευτέρη Καταχανά για την πολύτιμη βοήθεια και για την εμπειρία που είχε πάνω σε αυτόν τον τομέα και μας καθοδήγησε).

-Βροντοφωνάξαμε όλοι μαζί για το ακτοπλοϊκό και το αποτέλεσμα ήταν όπως όλοι γνωρίζουμε, ευνοϊκό

– Επαναφέραμε μετά από 10 χρόνια το Βοήθεια στο Σπίτι μετά από τροποποίηση του ΟΕΥ (για μένα ήταν κάτι άγνωστο αλλά όχι άπιαστο)

-Φωταγωγήσαμε το γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου & Λ.Τ Κάσου( μετά από χορηγίες πολιτών και με την πολύτιμη βοήθεια του ηλεκτρολόγου κου Μάκη Κουβαρά και τον Αντιδήμαρχο κο Κώστα Περσελή)

-Η Ιστοσελίδα του Δήμου ως προς το διοικητικό κομμάτι τόσο και στο τουριστικό αναβαθμίζεται καθημερινά.

-Έκδοση εφημερίδας με όλα τα δελτία τύπου που δημοσιεύονται στο FACEBOOK (ξεκίνησα με την βοήθεια του κου Βιντιαδη)

-Νέο έντυπο υλικό για να μας αντιπροσωπεύει στις εκθέσεις.

-Πρόταση για τον Αντιπέρατο μετά από συζήτηση με τον κ. Οράτη

-Κέντρο πληροφοριών, νέο ενημερωτικό μηχάνημα (information kiosk) που δίνει πληροφορίες για τον επισκέπτη .

-ΚΕΚ Γεννηματάς, επιμορφωτικά προγράμματα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με τον Δήμο.

-Τοποθέτηση μικροφωνικής στην αίθουσα του Δ.Σ

-WIFI4EU σε 7 σημεία του νησιού μας(με την βοήθεια του ηλεκτρολόγου μας κου Μάκη Κουβαρά)

-Εθελοντική ομάδα Πυροσβεστικής (ιατρικές εξετάσεις των 22 υποψηφίων)

-Καταγράψαμε 80 ετοιμόρροπα κτίρια και έχουν σταλεί με Αριθ. Πρωτ. στην πολεοδομία της Καρπάθου( με την βοήθεια του Αντιδημάρχου κου Φραγκούλη)

-Τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Νοτιοδυτική μεριά της -Ένταξη της νησίδας Αστακιδόπουλο στην τελευταία απογραφή στην κατοχή Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου.

-Αυτοψία του σπηλαίου της Ελληνοκαμάρας και πρόταση για τον φωτισμό του δρόμου αλλά και τοποθέτηση ενημερωτικής πινακίδας

-Ανοιχτή Αγκαλιά, Ίδρυμα Νιάρχος, ΠΑΓΝΗ υπεύθυνη για την επίσκεψη τους και για το κλείσιμο των ραντεβού (με την βοήθεια των υπαλλήλων της ψηφιοποίησης)

– Στολισμός εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, φωταγώγηση στον ζωολογικό κήπο (με την βοήθεια των υπαλλήλων της ψηφιοποίησης)

-Πρόταση για δημιουργία νέου μουσείου στο παλαιό γυμνάσιο ώστε να φιλοξενήσει όλα τα ευρήματα της Ενάλιας Αρχαιολογικής Έρευνας αλλά και την μεταφορά των ευρημάτων της Αρχαιολογικής συλλογής Κάσου

-Πρόταση να προβληθούν σε προθήκες τριάντα σημαντικά ευρήματα της Ενάλιας Αρχαιολογικής Έρευνας στο Δημοτικό Αεροδρόμιο «Μάρκος Μαλλιαράκης»

– Υπεύθυνη του προγράμματος της Ενάλιας Αρχαιολογικής Έρευνας (με την βοήθεια του Αντιδημάρχου κου Φραγκούλη)

-Υπεύθυνη του προγράμματος Αναγέννηση και Πρόοδος

Όλα τα παραπάνω χωρίς την στήριξη και την έγκριση του Δημάρχου μας δεν θα τα είχα πραγματοποιήσει.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου πάνω σε αυτό το ευλογημένο νησί στόχος μου ήταν να παραμείνω. Όνειρο μου ήταν και είναι να βλέπω την Κάσο κάθε χρόνο όλο και πιο ψηλά να ανεβαίνει, και αυτό είχα πάντα στο μυαλό μου στα τέσσερα αυτά χρόνια που αναμείχθηκα με τα κοινά. Ποτέ δεν έβαλα τα προσωπικά μου συμφέροντα πάνω απ’όλα.

Θέλω να ευχηθώ στον Δήμαρχο αλλά και σε όλο το επιτελείο καλή επιτυχία στο ξεκίνημα αυτής της πενταετίας.

Ο λαός της Κάσου σας τίμησε με την ψήφο του, όμως προσδοκεί από εσάς να εκπληρώσετε το πρόγραμμα μας, ο δρόμος είναι μακρύς, ποτέ δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα η υπομονή και η επιμονή φέρνει το σωστό αποτέλεσμα, αυτό απέκτησα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Έχουμε ένα όμορφο νησί με πλούσια παράδοση, πλούσιο πολιτισμό αλλά έχουμε και ένα ιστορικό νησί, άλλωστε βρισκόμαστε στην τελική ευθεία των 200 χρόνων που ολοκαυτώθηκε το νησί μας.

Το ότι δεν ανακατεύτηκα σε αυτές τις εκλογές ήταν αποκλειστικά δική μου απόφαση αυτό δεν πάει να πει ότι τελείωσε το ταξίδι, θα είμαι πάντα δίπλα σας όποτε και όπου με χρειαστείτε.

Θα ήταν παράληψη μου να μην ευχαριστήσω όλους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και θέλω να πιστέψω ότι δεν τους απογοήτευσα, έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό.

Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, πρωτίστως στην οικογένεια μου, που όλα αυτά τα χρόνια με στήριξε σθεναρά στις επιλογές μου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα κ. Λαθουράκη για την άριστη συνεργασία, την κα Παραλή, την κα Παπαμάρκου, την κα Ζούλη, την κα Ανδρικοπούλου, την κα Φιλιππίδη , την κα Κρικλάνη και τον κο Νακόπουλο που πάντα ήταν δίπλα μου, τους συναδέλφους μου που ταξιδέψαμε μαζί , για την εποικοδομητική συνεργασία και αν είχαμε κάποιες προστριβές πιστέψτε με είχα πάντα στο μυαλό μου το νησί μου, σας ζητώ συγνώμη.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την πρακτικογράφο μου κα Γκούτα Μαρία για την άψογη συνεργασία(πάντα τυπική στις αποφάσεις), τον κο Ερωτόκριτο Γεώργιο που από την πρώτη στιγμή ήταν εκεί δίπλα μου να με κατατοπίσει στην διαδικασία του Δ.Σ (που για μένα ήταν ένα άγνωστο κομμάτι), την Έπαρχο μας κα Νικολαϊδου Καλλιόπη προσπαθώντας να μην με απογοητεύσει σε ότι και να της ζητούσα.

Πάνω από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Κάσου κο Μιχάλη Ερωτόκριτο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε στο πρόσωπο μου, για μένα Δήμαρχε ήσουν ΔΑΣΚΑΛΟΣ , έμαθα πολλά δίπλα σου , έμαθα την συνεργασία, έμαθα το πως να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες, μα πάνω απ’όλα, έμαθα την υπομονή που πρέπει να έχουμε σε κάποια ζητήματα για να τα πετύχουμε .

Τέλος το πιο μεγάλο ευχαριστώ ανήκει σε σας τους μόνιμους κατοίκους της Ηρωικής Νήσου Κάσου που αγωνίζεστε να παραμείνετε σε αυτό το νησί , που πάντα είστε δίπλα μας όποτε σας χρειαστούμε, που φυλάτε τις Θερμοπύλες, αλλά και τους απανταχού Κασιώτες, όλοι εσείς είσασταν πάντα το κουράγιο και η δύναμη μου.

Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου

Ήταν μεγάλη μου τιμή που σας υπηρέτησα αυτά τα 4 χρόνια

Μ ’εκτίμηση

Η Πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Ηρωικής Νήσου Κάσου

Νικολέττα-Δήμητρα Σοφίλα