Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, και την παρουσία πλήθους αποδήμων συγχωριανών μας που ήλθαν για να εορτάσουν το Πάσχα στην γενέτειρα, τελέστηκαν όλες ανεξαιρέτως οι Ιερές Ακολουθίες.

Όλες τις Ιερές Ακολουθίες τέλεσε ο εφημέριος Όθους Αρχιμανδρίτης π. Μιλτιάδης, ενώ τους ύμνους απέδωσαν με εξαιρετική μουσική αρτιότητα, χορός Ιεροψαλτών, αποτελούμενος από τους Ιατρό κ. Γιώργο Χατζηαντωνίου, τον κ. Κώστα Πρωτόπαπα και τον κ. Φρ. Οικονομίδη.

Πάσχα στο ‘Οθος

Πάσχα στο ‘Οθος

Πάσχα στο ‘Οθος

Την Μεγάλη Τετάρτη τελέστηκε το Ιερό Ευχέλαιο, στο οποίο προσήλθαν όλοι μικροί και μεγάλοι, για να χριστούν με το Άγιον  Έλαιον. Την Μ. Πέμπτη, ο Ιερέας βρισκόταν στον  Ναό από τις 6 το πρωϊ, ώστε να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων και όσοι χωριανοί μας εργάζονται και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία της  Μ. Πέμπτης.

Μετά την Ακολουθία της Μ. Πέμπτης το βράδυ, οι κυρίες της Επιτροπής, καθώς και οι κυρίες και οι δεσποινίδες του χωριού μας, στόλισαν το παλαιό ενοριακό  Κουβούκλιο του Επιτάφιου, τοποθετώντας πάνω κατά το έθιμο, και τις  λαμπάδες που προσφέρονται στολισμένες  με  λουλούδια, από τους συγγενείς  προσφάτως  κεκοιμημένων συγχωριανών.

Πάσχα στο ‘Οθος

Πάσχα στο ‘Οθος

Πάσχα στο ‘Οθος

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Όθους, το  μεσημέρι μετά την Αποκαθήλωση,  στο Μέγαρο του  Όθους  παρέθεσε Νηστίσιμο Γεύμα για όλους τους πιστούς, με νοστιμότατη  χορτόσουπα, ατομική σαλάτα με κούς-κούς και ατομική μουσταλευριά.

Πάσχα στο ‘Οθος

Πάσχα στο ‘Οθος

Την Ιερή Ακολουθία παρακολούθησε στον Ναό μας, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Καρπάθου, αντισυνταγματάρχης Παναγιώτης Γεωργόπουλος με την οικογένειά του, τον οποίο αφού  ευχαρίστησε ο π. Μιλτιάδης για την παρουσία του, του πρόσφερε ένα Αναμνηστικό πιάτο της 130ετηρίδας του Ναού μας, και μια εικόνα.

Το βράδυ, στην κατάμεστη εκκλησία του Χριστού, οι άντρες και οι γυναίκες έκαναν δύο χορούς, και έψαλαν τα εκγώμια. Αμέσως μετά έγινε η περιφορά του Επιταφίου, πρώτα στον αρχαίο Ναό της Παναγίας όπου εψάλλη δέησις, και ακολούθως στο κοιμητήριο, όπου αφού εψάλλη δέησις στον Ι. Ναό του Αγ. Δημητρίου κοιμητηρίου Όθους, ο Επιτάφιος με τον Ιερέα σε κάθε μνήμα, κατά το έθος τελείτο δέησις υπέρ αναπαύσεως. Η πομπή επέστρεψε στην Εκκλησία περί την 11η βραδυνή.

Το Μ. Σάββατο το πρωϊ και πάλι ο Ιερέας του χωριού μας, βρισκόταν από τις 6 το πρωϊ στον Ναό ώστε να κοινωνήσουν οι έργαζόμενοι. Ακολούθως με τίς Καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα, τους νέους να χτυπούν τα στασίδια, τον Ιερέα μας να ραίνει τους πιστούς με δάφνες και άνθη, ακούστηκε το «Ανάστα ο Θεός» γεμίζοντας τις καρδιές των πιστών με συγκίνηση, χαρά και ελπίδα.

Όμορφη εμπειρία την οποία βιώνουν κάθε χρόνο, όλο και περισσότεροι συγχωριανοί μας.

Το Βράδυ χωρίς πολλές κροτίδες έγινε η Τελετή της Ανάστασης στο προαύλιο του Ναού, και ακολούθως η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, ώστε να κοινωνήσουμε Τον αναστημένο Χριστό.

Την Κυριακή του Αγίου Πάσχα, στις 10.30 το πρωϊ, παρουσία όλων των χωριανών ανεξαιρέτως Τελέστηκε ο Εσπερινός της Αγάπης, και ακολούθησε το πατροπαράδοτο «Κάψιμο του Εβραίου».

Πάσχα στο ‘Οθος

Και του χρόνου. Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Όθους σας απευθύνει τον Αναστάσιμο χαιρετισμό «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ».