Για πρώτη φορά το νησί μας έδωσε το παρόν σε τουριστική έκθεση του εξωτερικού και συγκεκριμένα στη διεθνή έκθεση Bit 2017 στο Μιλάνο από τις 2 εως τις 4 Απριλίου.
Μέσα από το πλούσιο υλικό , που απέστειλε ο Δήμος μας, γραμμένο στην Αγγλική γλώσσα, το οποίο αναδείκνυε τις ομορφιές του νησιού μας και σε συνδυασμό με το διαφημιστικό υλικό των ιδιοκτητών τουριστικών επιχειρήσεων του νησιού μας έγινε η πρώτη επαφή των επισκεπτών με το νησί της Κάσου.

Στο καλαίσθητο περίπτερο που μας φιλοξένησε ,μαζί με τη γειτονική Κάρπαθο,η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έγιναν επαφές με ταξιδιωτικούς οργανισμούς και πρακτορεία για προβολή του νησιού και ένταξή του στους προτεινόμενους προορισμούς του πελατολογίου τους.

Από την τουριστκή προβολή της Κάσου στο Μιλάνο Ιταλίας

Αν και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών δεν γνώριζε τον νησί μας, το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο.

Επισημάνθηκε η άμεση σύνδεση του νησιού με την Κάρπαθο, αγαπημένο προορισμό των Ιταλών, καθώς και με τα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων και τη Κρήτη.

Η παρουσία μας ήταν σημαντική τόσο για την ανάδειξη της Κάσου στο δυναμικό κοινό και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία, όσο και για να τονίσουμε την πρόθεση του νησιού να προσαρμοστεί στα σύγχρονα δεδομένα της εποχής.

Από την τουριστκή προβολή της Κάσου στο Μιλάνο Ιταλίας

Άμεση κίνησή της Επιτροπής μας είναι η αναζήτηση τεχνικών συμβούλων στο τομέα του τουρισμού για τον σχεδιασμό του πλάνου προβολής του νησιού και συμμετοχής του σε μελλοντικές εκθέσεις.

Από την τουριστκή προβολή της Κάσου στο Μιλάνο Ιταλίας

Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες στον εκπρόσωπο μας στο Μιλάνο συμπατριώτη κ. Αντώνη Ι. Φουντή,που διαφήμισε με το καλύτερο δυνατό τρόπο,το νησί μας στην τουριστική έκθεση BIT 2017, τους εκπροσώπους της Καρπάθου,κ. Μιχαήλ Λυτό, αντιδήμαρχο Καρπάθου, κ. Δέσποινα Νταργάκη και κ. Πάρη Παπαδημητρίου ,που μας βοήθησαν καταλυτικά σ ‘αυτή τη πρώτη συμμετοχή μας σε τουριστική έκθεση του εξωτερικού,τους συμπατριώτες μας ιδιοκτήτες τουριστικών Επιχειρήσεων για την αποστολή του υλικού τους, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη φιλοξενία μας στο τουριστικό της περίπτερο και ιδιαίτερα για τη συνεργασία πριν αλλά και κατά την διάρκεια της έκθεσης την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμου κ. Μαριέττα Παπαβασιλειου, και τις υπαλλήλους του Τμήματος Τουρισμού  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χρύσα Αδαμοπούλου και κ.Ντόρα. Παραβάλου .

Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Κασίων