Δωροεπιταγές συνολικού ποσού 3.000 ευρώ παραδόθηκαν χθες στο δήμο Ρόδου από την πρόξενο της Αυστρίας στη Ρόδο κα Μαίρη Μοσχή, προκειμένου τις μέρες των εορτών να διατεθούν σε συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη.

Οι δωροεπιταγές παραδόθηκαν παρουσία του αντιδημάρχου Πρόνοιας κ. Γιώργου Τριάντου και του αντιδημάρχου Επικοινωνίας κ. Κώστα Ταρασλιά, προέρχονται από τον Σύλλογο «Ελληνικό Κύμα Αυστρίας» και δίνουν τη δυνατότητα σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας να κάνουν τις γιορτινές αγορές τους σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ που δραστηριοποιείται στο νησί μας.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης για την κίνηση αυτή ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε τα εξής:

«H Μαίρη Μοσχή πρόξενος της αυστριακής πρεσβείας στη Ρόδο μας συγκινεί ιδιαίτερα με την πράξη την οποία κάνει σήμερα (σ.σ. χθες) καθώς η πρεσβεία προσφέρει σε άπορους συμπολίτες μας στην περιοχή δωροεπιταγές από μεγάλο σούπερ μάρκετ οπότε ο δήμος καλείται να τις διαθέσει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκες».

Από την πλευρά της η κα Μοσχή είπε:

«Εκ μέρους του συλλόγου “Ελληνικό Κύμα Αυστρίας” παραδίδουμε το ποσό των 3.000 σε δωροεπιταγές από τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για να διατεθούν σε ανθρώπους του τόπου μας που τις έχουν ιδιαίτερη ανάγκη.

Η εθελοντική αυτή προσφορά αποδεικνύει εμπράκτως για μία ακόμα φορά όχι μόνο την ευαισθησία αλλά και τον σεβασμό και την υποστήριξη διαχρονικά των φίλων πολιτών της Αυστρίας προς την τοπική μας κοινωνία.

Αυτού του είδους πράξεις ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ανιδιοτέλειας μας γεμίζουν ελπίδα. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους φίλους του συλλόγου «Ελληνικό Κύμα Αυστρίας» και τους ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα με υγεία και καλή συνέχεια στο θεάρεστο έργο τους».

Τέλος ο κ. Τριάντος υπογράμμισε τα εξής:

«Και εγώ από την πλευρά μου εκ μέρους του οργανισμού Πρόνοιας που θα είναι και ο δικαιούχος αυτών των ενισχύσεων, θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Σύλλογο και προσωπικά την κα Μοσχή για την προσφορά τους. Είναι μία πράξη αλληλεγγύης και μία πράξη αναγνώρισης των προσφερομένων υπηρεσιών και του δεσμού φιλίας που ενώνει τις δύο χώρες.

Θα ήθελα να ευχηθώ στους φίλους στην Αυστρία και στην Ελλάδα χρόνια πολλά».