Στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρέθηκε η Κάρπαθος μέσα από τη στοχευμένη συμμετοχή του Δήμου στη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το διάστημα 6-8 Νοεμβρίου 2023. 

Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Χάρης Διάκος, Μαρία Κυριακάκη, Μανώλης Μαγριπλής και Νίκος Φαρμακίδης.

Στο stand της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ, η αντιπροσωπεία του Δήμου συμμετείχε σε πλήθος επαγγελματικών συναντήσεων με έμπειρους δημοσιογράφους, bloggers, ειδικούς των social media και influencers που προγραμματίστηκαν μετά από προεργασία με τους εξειδικευμένους συμβούλους τουριστικού μάρκετινγκ του Δήμου.

Επιπλέον υπήρξε προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση με εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας British Airways με σκοπό τη συνέχιση της επικοινωνίας και τη διερεύνηση μελλοντικής συνεργασίας.

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου το μέλος της τουριστικής επιτροπής Νίκος Φαρμακίδης παρουσίασε τον προορισμό «Κάρπαθος» με έμφαση στις παραδόσεις και την κουλτούρα σε ενδιαφερόμενους δημοσιογράφους, επαγγελματίες και εν δυνάμει ταξιδιώτες σε ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο του ΕΟΤ.

Η παρουσίαση εντάχθηκε στην επιτυχημένη πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας Sustainability Marathon που στόχο είχε την ανάδειξη Ελληνικών περιοχών, οργανισμών και εταιρειών που προάγουν τη βιωσιμότητα, την αυθεντικότητα και τη διατήρηση των παραδόσεων και κοινωνικών αξιών.

Σημειώνεται πως το περίπτερο του ΕΟΤ είχε «άρωμα» Καρπάθου με φωτογραφία της Ολύμπου να δεσπόζει σε συγκεκριμένο σημείο προκαλώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών