Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καρπάθου έχει δείξει την ευαισθησία του σχετικά με θέμα των Πρώτων Βοηθειών τα τελευταία χρόνια. Για τον λόγο αυτό, είχε συγκεντρώσει δωρεές και προέβη στην αγορά 12 Απινιδωτών για τα περισσότερα χωριά και υπηρεσίες της Καρπάθου.
Η εκπαίδευση των κατοίκων του νησιού στις Πρώτες Βοήθειες είναι ένα άκρως σημαντικό κομμάτι.

Ο βραβευμένος διασώστης κος Μερκούρης Κυπραίος ήδη πραγματοποιεί σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών υπό την αιγίδα του Επαρχείου Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Επαρχείο Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου

Για να προχωρήσουν οι εκπαιδεύσεις σε έναν νέο κύκλο, πιο συγκεκριμένα στη χρήση απινιδωτών, ο ΣΕΑ Καρπάθου αιτήθηκε στο Επαρχείο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου την προμήθεια ενός προπλάσματος και ενός εκπαιδευτικού απινιδωτή. Το αίτημα έγινε δεκτό και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδότησε την παραπάνω προμήθεια.

Πλέον, υπάρχουν διαθέσιμα τα παραπάνω σημαντικά εργαλεία, τα οποία θα βοηθήσουν στην όσο το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευση όσων παρακολουθούν τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον κ. Κυπραίο που αφιερώνει αμέτρητες ώρες για την εκπαίδευση των κατοίκων της Καρπάθου, όσο και την Έπαρχο Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου κα Popi Nikolaidou , που άμεσα υλοποίησε το αίτημα μας, αλλά και στηρίζει τη διεξαγωγή των σεμιναρίων αυτών.