Κυριακή της Ορθοδοξίας

Γιορτάσαμε κατά τα καθιερωμένα την Κυριακή της Ορθοδοξίας, στις 5 Μαρτίου 2017, στο μικρό χωριό μας, μικροί και μεγάλοι, νέοι και γέροι! Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων… Αφορμή να θυμηθούμε πως ο καθένας μας είναι μια “εικόνα”, εικόνα του Θεού, που καθημερινά περιφέρεται στον κόσμο και είτε δι’αυτής δοξάζεται το όνομα του Θεού είτε… δυσφημείται….

Φωτογραφίες: Ζήνα Παπαγιάννη.

Ευχαριστούμε!

 

Πανήγυρη Αγίων Σαράντα

Στο εξωκλήσι των Αγίων 40 Μεγαλομαρτύρων στις Πυλές Καρπάθου, που πανηγύριζε, λειτούργησε το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου κ.Αμβρόσιος, συμπαραστατούμενος από τους: Αρχιμ. π.Καλλίνικο, Αρχιμ.π.Αμβρόσιο Μαναρουλά, Εφημέριο Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας και τον Πρεσβύτερο π.Δημήτριο Σκαρβελάκη, Εφημέριο Σπόων Καρπάθου.

Μίλησε για την πολλή αγάπη των 40 Μαρτύρων για τον Χριστό,το φοβερό τους μαρτύριο και τη δική μας υπομονή στις δικές μας θλίψεις της ζωής.

Συμπροσευχήθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.Γεώργιος Τούμα και κ.Μηνάς Έλληνας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πυλών κ.Γιάννης Κωνσταντινίδης και λίγοι πιστοί, που αψήφησαν τις κακές καιρικές συνθήκες και τις πολλές λάσπες στον δρόμο, τον οποίο φρόντισε να επιδιορθώσει λίγες μέρες πριν η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καρπάθου.

Πολλές ευχαριστίες προς όλους! ΟΙ Άγιοι 40 ας είναι προστάτες, αρωγοί και συναντιλήπτορες!

Οστεοφυλάκιο Πυλών

Σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 ομάδα εθελοντών, με την καθοδήγηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πυλών Καρπάθου κ.Γιάννη Κωνσταντινίδη και των Ιερέων μας π.Καλλινίκου και π.Δημητρίου και μετά από συνεννόηση με τον κ.Δήμαρχο Καρπάθου και τους αρμόδιους συνεργάτες του, μετέφερε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ τα 112 κιβώτια με τα οστά από το Οστεοφυλάκιο του χωριού μας στο νέο Οστεοφυλάκιο, που κατασκεύασε πρόσφατα ο Δήμος.

Το παλιό χρειάζεται άμεση επισκευή και διορθώσεις, τις οποίες και θα πραγματοποιήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Μετά θα μεταφερθούν πάλι ΟΛΑ στο επισκευασμένο παλιό Οστεοφυλάκιο.

Όσοι επιθυμούν να τοποθετηθούν τα κιβώτια των συγγενών τους στο ΝΕΟ, πρέπει να κάνουν σχετική αίτηση στο Δήμο και να πληρώσουν το σχετικό παράβολο.

Παρακαλούνται όμως ΟΛΟΙ οι συγγενείς να μεριμνήσουν να τοποθετηθούν κάποια σε νέα ανοξείδωτα ομοιόμορφα κιβώτια! Περισσότερες πληροφορίες αργότερα.

Πολλές ευχαριστίες στην εθελοντική ομάδα!
Θυμηθήκαμε σήμερα πολλούς! Ο Θεός ας χαρίσει σ΄όλους τη Βασιλεία Του!