Πέρυσι τέτοια μέρα σε ένα ταξίδι στο Μαρόκο, μας φιλοξένησε στο σπίτι της η Αθηνά Μπαχνινί -Μαργέτη.

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ- ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΓΕΤΗ-ΜΠΑΧΝΙΝΙ

Μια Καρπαθιά -Μεσοχωρίτισσα, μεγαλωμένη στο μακρινό Μαρόκο, μας άνοιξε το σπίτι της και την καρδιά της.

Μια Καρπαθιά που η χροιά της φωνής της είχε αυτό τον χαρακτηριστικό τόνο , τον γλυκό ήχο των ανθρώπων που ζουν στο Μεσοχώρι αν και η ίδια γνώρισε το χωριό της σε μεγάλη ηλικία!!.

ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΓΕΤΗ ΜΠΑΧΝΙΝΙ-ΜΑΡΙΑ ΛΟΙΖΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ-ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ- ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ-ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Μας μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, για τον τρόπο που την μεγάλωσαν , ιδιαίτερα για τις όμορφες αναμνήσεις που κρατούσε καλά φυλαγμένες από τον παππού και την γιαγιά της …

Για τον γάμο της με τον Ahmed Bahnini, για την δολοφονία του , για το μεγάλωμα των παιδιών της , για την παραμυθένια ζωή της .

Εκεί όμως που η φωνή της άρχισε να τρέμει και να σπάει από την συγκίνηςη , ήταν όταν μας είπε για την πρώτη της επίσκεψη στο χωριό των προγόνων της, το Μεσοχώρι .

Η περίοδος του κόβιντ την είχε κρατήσει μακριά από το Μεσοχώρι , την ρίζα της … και σαν άλλος Οδυσσέας μας είπε ότι μια τελευταία της επιθυμία ήταν να επιστρέψει εκεί , να βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού της , να μυρίσει σκίνο και θυμάρι , να την δροσίσει η αύρα της θάλασσας και να απολαύσει στην απόλυτη ηρεμία , το ελληνικό καφεδάκι της ..

ΜΑΡΙΑ ΛΟΙΖΟΥ- ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΡΓΕΤΗ ΜΠΑΧΝΙΝΙ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Μιλήσαμε πολύ. Ήθελε να μάθει τα πάντα για το νησί της . Μας ρώτησε για συγγενείς και φίλους και αφού απολαύσαμε τις υπέροχες μαροκινές σπεσιαλιτέ που είχε ετοιμάσει δώσαμε ραντεβού στην Κάρπαθο.

Η προσωπικότητα της Αθηνάς Μπαχνινί -Μαργιέτη μας καταγοήτευσε.   

Η ευγένεια και η αρχοντιά της , η σεμνότητα και η διακριτικότητα της , η αγάπη της για τη ζωή..

Σήμερα έφυγε από κοντά μας μια αρχοντική προσωπικότητα …αισθάνομαι τυχερή που την γνώρισα …θα την θυμάμαι πάντα με αγάπη …

Καλό Παράδεισο

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ.

ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ-Η.Ν. ΚΑΣΟΥ