Περί υποψηφιότητας
Το μικρόβιο της μανίας για προσφορά στα κοινά είναι κάτι που αν το έχεις, δεν το απωθείς εύκολα. Όσο προσπαθείς να το αγνοήσεις, τόσο φουντώνει η δράση του.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΞΗ ΤΟΠΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΠΕΡΙΟΥ

Το Απέρι είναι το χωριό που μεγάλωσα. Από Νηπιαγωγείο έως και Λύκειο φοίτησα εκεί. Παρά τις δυσκολίες, παρά τις ελλείψεις, τις μικρές τάξεις, την έλλειψη του «μεγάλου» ανταγωνισμού, δε μετάνιωσα ποτέ.

Θεωρώ πως οι άνθρωποι που θέλουν να προσφέρουν, μπορούν να το κάνουν από οποιαδήποτε θέση. Για να πολιτευτείς, όμως, επιβάλλεται να γνωρίζεις τον τρόπο που λειτουργούν οι διαδικασίες για την «απλή» αλλαγή μιας λάμπας που αποτελεί κάτι το αυτονόητο, έως και τη δημιουργία, λόγου χάρη, ενός νέου χώρου στάθμευσης που αποτελεί έργο και δεν είναι απαραίτητο να έχεις σπουδάσει Δημόσια Διοίκηση όπως εγώ.

Για να καταφέρεις πράγματα και να υλοποιήσεις υποσχέσεις και στόχους πρέπει να έχεις το θάρρος να φτάνεις μέχρι τέλους, να προσπερνάς όλα τα εμπόδια που ΣΙΓΟΥΡΑ θα βρεθούν στον δρόμο σου και, στην ουσία, να μη διστάζεις να απαιτήσεις να πραχθούν τα δέοντα.

Οι κοινότητες, ως γνωστόν, πλέον δεν έχουν τη δύναμη που είχαν κάποτε.

Γιαυτό, μόνο συλλογικά, κατόπιν άμεσης συνεννόησης και κοινής γραμμής με τον Δήμαρχο και τους αρμόδιους Αντιδημάρχους μπορούν φέρουν σε πέρας οτιδήποτε σχεδιάζουν, ακόμη και εάν αυτό καταλήξει να λυθεί μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας και χρηματοδότησης.

Είναι αναγκαίο να προβάλλουμε τις προτάσεις που έχει ο καθένας μας από τώρα και για τα επόμενα 5 χρόνια για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε αλλά και για το τί μπορούμε να κάνουμε για να πάμε ένα βήμα παρακάτω σαν κοινότητα.

Πραγματικά, θεωρώ ανούσιο να υπάρχουν εντάσεις και παρεξηγήσεις για το τί θα ψηφίσει ο καθένας μας και να «κρατάμε μούτρα» σαυτόν που είναι σε άλλη παράταξη από αυτήν που εμείς πιστεύουμε και στηρίζουμε.

Ξέρω ότι το σοβαρό μου ύφος πολλές φορές παρεξηγείται ως απόμακρο και απρόσιτο και χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν πίσω από αυτό.

Χαίρομαι για τους συνυποψήφιους που υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο, προσδοκώ να έχουμε μια αγαστή συνεργασία και εύχομαι σε όλους καλή τύχη και δράση με όρους πολιτικού πολιτισμού από όλες τις κατευθύνσεις!

“ΠρόοδοςΚαρπάθου”