Στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 08/10/2023 στο νησί μας εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και να μην επαναληφθούν τα παρατράγουδα που συνέβησαν 5 χρόνια πριν, όταν ο εξάδελφος μου Δρ. Καπετανάκης και η παράταξη του έθεσαν υποψηφιότητα και αναμείχθηκαν στα κοινά με μοναδικό σκοπό τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Καρπάθου μας.

ΑΠΕΡΙ ΚΑΡΠΑΘΟΣ. ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΓΑΤΣΟΥΛΗΣ

Για την ιστορία, ορισμένα μόνο από τα γεγονότα -παρατράγουδα- που συνέβησαν και μπορώ να σας απαριθμήσω, και να σας θυμίσω, είναι τα εξής:

α) Ο Αλέξιος Νισύριος, αδελφός του Δημάρχου, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στην Αμερική πρωτοστατούσε στα social media με μαντινάδες για την επαγγελματική μου ιδιότητα ως Ιατρού Χειρουργού Ουρολόγου, με μοναδικό σκοπό την συκοφαντική μου δυσφήμηση και προσβολή μου. Βεβαίως συμπεριφορές του είδους αυτού είναι παράνομες & ποινικά καταδικαστέες, γι´αυτό και προσέφυγα στην Δικαιοσύνη, όπως θα έκανε κάθε Χριστιανός που σέβεται την αξιοπρέπεια του. Η υπόθεση βρίσκεται για εκδίκαση στον Άρειο Πάγο. Κέρδισα πρωτοδίκως το δικαστήριο, με χρηματικό πρόστιμo που του επιβλήθηκε να πληρώσει.

Πιστεύω ακράδαντα ότι τέτοιου τύπου συμπεριφορές είναι όχι μόνο απεχθείς αλλά προκαλούν σοκ και αηδία σε όποιον κατανοήσει το βάθος της μικρότητας, κακίας και της ζηλοφθονίας που περιέχουν & εκπέμπουν.

Ερωτώ δημόσια σήμερα, έστω και μετά από 4-5 χρόνια, τον απερχόμενο Δήμαρχο Ιωάννη Νισύριο και τον Μανώλη Παραγιό που τυγχάνουν κοντινοί συγγενείς εάν γνώριζαν αυτές τις συμπεριφορές;

Τις καταδικάζουν σήμερα ναι ή όχι;

β) Πριν 5 χρόνια, παραμονή των δημοτικών εκλογών, γνωστοί-άγνωστοι δράστες, προέβηκαν σε έκνομες, παραβατικές  ενέργειες προς την οικία της συζύγου μου (στον Άγιο Χαράλαμπο στο Απέρι) πετώντας αντικείμενα και τρόφιμα. Κατά διαβολική σύμπτωση η πατρική οικία της συζύγου μου βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σπίτι του απερχόμενου Δημάρχου Ι.Νισύριου.

Άραγε μήπως γνωρίζει ή είδε τους μικρόψυχους δειλούς  δράστες ο Δήμαρχος; ή ο Μ. Παραγιός που τώρα ζητάει τη ψήφο μας για τη περιφέρεια;

Καταδικάζουν αυτές τις ενέργειες; Ναι ή όχι;

γ) Κάποιοι συντοπίτες μαςπου όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε, είχαν κάνει εργόχειρο τη δημοσίευση αισχρών αναρτήσεων στο προφίλ τους σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες μετά από λίγες ώρες πονηρά αφαιρούσαν.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας εάν αυτές οι ταλαντούχες «ιδιοφυίες» συκοφαντίας δεν είχαν σκεφτεί ότι στο ψηφιακό κόσμο που ζούμε υπάρχει και το screenshot (στιγμιότυπο/φωτογραφία οθόνης), καθώς και η ανάκτηση συκοφαντικών αναρτήσεων κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας … και όλα αυτά τα ποινικά κολάσιμα δημοσιεύματα, ίσως, υπάρχουν φυλαγμένα και αρχειοθετημένα έτοιμα να δοθούν με τη νόμιμη πάντα διαδικασία στις αρμόδιες αρχές.

Γνωρίζει μήπως ο Δήμαρχος και ο Μ.Παραγιός σε ποιους αναφέρομαι, και επικροτούν άραγε τέτοιες  συμπεριφορές και πράξεις;;;

δ) Στις 28/06/2023, με το θάρρος της γνώμης μου, και εκφράζοντας ως γνωστόν και τη γνώμη άλλων συμπολιτών μας, έθεσα από Δημόσιο βήμα κάποια ερωτήματα στο Πρόεδρο του «Πρωτέα» κ. Αλεξιάδη σχετικά με ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ του νέου γηπέδου τέννις.

Και ο πιο απλός  αναγνώστης της επιστολής μου θα συμφωνήσει ότι σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να βλάψω τη τιμή & μνήμη του θανόντα αφού ρητά αναφέρω ότι «Αναμφίβολα ο Ζώρζης, υπήρξε ένα αξιότιμο και αξιοσέβαστο μέλος της Καρπάθικης και Απερίτικης κοινωνίας» και «το θέμα δεν είναι τόσο το όνομα, όσο οι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις».

Στις 29/06/2023 η οικογένεια του Δημάρχου Νισύριου, σε δημόσια «Αντί απάντησης» τοποθέτηση της, συκοφαντικά μου επιτίθεται επί προσωπικού κατηγορώντας με ότι «αμφισβήτησα δημοσίως την αγάπη και την προσφορά του Ζώρζη στο Απέρι» και «προσέβαλα, με βάναυσο τρόπο, τη μνήμη του».

Προφανώς ο συντάκτης της «αντί απάντησης» της οικογένειας είτε είναι παντελώς αγράμματος και δεν μπόρεσε να διαβάσει το ερώτημα μου προς τον Πρόεδρο του «Πρωτέα» ως αναφορά τη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ονοματοδοσίας, είτε με δόλιο και ύπουλο τρόπο προσπάθησε να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να παραπλανήσει τη δημόσια γνώμη σχετικά με τις δήθεν προθέσεις μου κατηγορώντας με για «μικροψυχία» και συκοφαντώντας με.

Στις 03/07/2023 ο Μανώλης Παραγυιός, συνεχίζει με προσωπική του ανάρτηση την παραπάνω συκοφαντία περί «προσβολής μνήμης νεκρού» μιλώντας μας για το δικό του κώδικα ηθικής!

Και επιμένω, ότι μόνη αλήθεια είναι ότι εγώ ρώτησα απλά και μόνο για τη Διαδικασία που έγινε πίσω από κλειστές κουρτίνες, μας ανακοινώθηκε ως τετελεσμένη απόφαση και άφησε πολλούς από εμάς, ακόμα και τους δωρητές της γης, με πολλά ερωτήματα.

Ευτυχώς «scripta manent» (τα γραπτά μένουν … για πάντα)!

Ο ανελέητος πόλεμος λάσπης είχε σαν αποτέλεσμα να  αποτρέψουν και να αποθαρρύνουν να ασχοληθούν με την πολιτική και τα κοινά του νησιού μας άτομα άξια και ικανά που μπορούν στ αλήθεια να προσφέρουν τόσο με γνώση, όσο και εμπειρία, γνωριμίες και επίπεδο στο νησί.
Όπως όλοι γνωρίζουμε η παρούσα Δημοτική αρχή υπήρξε η χειρότερη διοίκηση των τελευταίων ετών και γι αυτό τον λόγο κανένας από τους νέους υποψήφιους Δημάρχους δεν ζήτησε την υποστήριξη και τη συνδρομή της στην εκλογική μάχη, ούτε καν συνάντηση για ενημέρωση για το έργο της, κατά τα λεγόμενα του ίδιου του απερχόμενου Δημάρχου.

Πέντε (5 ) χρόνια ο τόπος μας όχι μόνο δεν πήγε μπροστά, ούτε καν έμεινε στάσιμος … αλλά γύρισε πίσω!!!

Αναρωτιέμαι ειλικρινά εάν ο νυν Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος και το επιτελείο του γνώριζαν τα παραπάνω γεγονότα όταν αποφάσισαν να συμπεριλάβουν τον Μανωλη Παραγυιό στον ψηφοδέλτιο τους.

Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός και οι Καρπάθιοι οφείλουν να μην έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Δρ. Εμμανουήλ  Δ. Παναγιώτου
Χειρουργός Ουρολόγος